Yumurtalı İsput - Bartın'dan Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yumurtalı İsput - Bartın'dan Yemek TarifleriYumurtalı Isput Malzemeler: 1 kg ısbut,100 gr margarin,3-4 adet yumurta, 2 baş soğan, 50 gr kıyma veya pastırma,yeterince tuz ve karabiber Hazırlanışı: Isbutlar iyice yıkanır, atık kısımları kesilip ayıklandıktan sonra 2 cm uzunluğunda olabilecek şekilde doğranır Tencereye konulan ısbutların üzerini örtecek kadar su konularak ateşte pişirilir Haşlana ısbutlar ılıyınca avuç içinde sıkılarak başka bir kaba alınır Ayrı bir tencerede de yağ eritilerek önce doğranan soğanlar kızarıncaya kadar birlikte kavrulur Bu kez diğer kaptaki ısbutlar soğan veya kıyma tenceresine konularak birkaç dakika daha kavrulduktan sonra içine yumurtalar kırılıp yeterince tuz ve karabiber ilave edilerek karıştırılır Yumurtalar pişince yemek ateşten indirilir Sıcak olarak servis yapılır![]() |
|
|
|