![]() |
İç Anadolu Mutfak Kültürü Ve Tarifler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İç Anadolu Mutfak Kültürü Ve Tariflerİç Anadolu Mutfak Kültürü ve Tarifler konyadan başliyalım özellikle nohutlu yahni ![]() ![]() ![]() ![]() NOHUTLU YAHNİ (KONYA) Malzemeler: 1 su bardağı nohut (akşamdan ıslatılmış), yarım kilogram kemikli koyun eti, 2 baş soğan, 5 su bardağı su, yeterince tuz ![]() Yapılışı: Nohudu ve eti yıka, soğanla birlikte tencereye koy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İç Anadolu Mutfak Kültürü Ve Tarifler |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İç Anadolu Mutfak Kültürü Ve TariflerMadımak (Yozgat) 1 ![]() ![]() Bir kase yoğurt 150 gr ![]() Bir-iki diş sarımsak Tuz,biber,yağ,salça 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İç Anadolu Mutfak Kültürü Ve Tarifler |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İç Anadolu Mutfak Kültürü Ve TariflerBulgurlu, Pazılı Soğuk Çorba (Sivas) (Yaz Çorbası) Malzemeler: 1 demet pazı 1 su bardağı pilavlık bulgur 1 kg yoğurt 1 tatlı kaşığı tuz 2 diş sarımsak 4 su bardağı su (1 su bardağı su yoğurt için) Hazırlanışı: Pazıları yıkadıktan sonra ince ince doğrayınız ![]() ![]() ![]() ![]() Aşçının Notu: Sivas yöresinde yazın sıklıkla yapılan, yemek sofralarından eksik olmayan, yöresel soğuk çorbadır |
![]() |
![]() |
![]() |
İç Anadolu Mutfak Kültürü Ve Tarifler |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İç Anadolu Mutfak Kültürü Ve TariflerYoğurtlaç (Kayseri) 2 su bardağı yoğurt 1 su bardağı buğday 4 su bardağı su 2 çorba kaşığı kuru nane 1,5 tatlı kaşığı tuz Buğday ayıklanır, yıkanır, üzerini 1 parmak geçecek kadar su konur, yumuşayana kadar haşlanır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İç Anadolu Mutfak Kültürü Ve Tarifler |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İç Anadolu Mutfak Kültürü Ve TariflerERCİYES SALATASI Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 200 gram yağlı, ama sert beyaz peynir, 4 iri ve sert salatalık domates, 1 tatlı kaşığı kekik, 4 iyice yıkanmış tuzlu balık (sardalye veya hamsi), 1 tutam somak, yeteri kadar tuz karabiber, 4 çorba kaşığı zeytinyağı (ay çiçeği yağı da olabilir), iri ve etli zeytin ![]() Yapımı: Beyaz peyniri dilim dilim kesin ![]() Çukurca bir tabağa düzenli bir biçimde yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Servis vakti gelince dört küçük kâse veya küçük kayık tabak alın ![]() ![]() ![]() En üste yine bir dilim domates koyduktan sonra birer tuzlu balıkla ikişer parça zeytin yerleştirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İç Anadolu Mutfak Kültürü Ve Tarifler |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İç Anadolu Mutfak Kültürü Ve TariflerÇorum Baklavası (Çorum) Hamur için: 4 su bardağı un 3 yumurta 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvıyağ 3 çorba kaşığı yoğurt Bir tutam tuz İç malzeme: 2 su bardağı ince çekilmiş ceviziçi 1 paket (250 gr) margarin Şurup için: 7 su bardağı tozşeker 8 su bardağı su 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İç Anadolu Mutfak Kültürü Ve Tarifler |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İç Anadolu Mutfak Kültürü Ve TariflerZeytinyağlı Pırasa Dolması (Çankırı) 1 kg ![]() 1 su bardağı pirinç 250 gr ![]() 1 baş soğan 1 kaşık salça Tereyağı, zeytinyağı Maydanoz, karabiber, pul biber 1 limon Kalın pırasalar 8 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|