Yagda Yumurta Tarife Ait Bilgiler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yagda Yumurta Tarife Ait BilgilerYagda Yumurta Tarife ait bilgiler MALZEMELER 4 ADET KÖY VEYA ÇiFTLiK YUMURTASI SIZMA VEYA EKSTRA EKSTRA ZEYTiN YAĞI VEYA TEREYAĞ TUZ, KARABİBER PİŞİRME KABI : MÜMKÜSE CAM KAPAKLI TEFLON TAVA HAZIRLANIŞI TAVAYA MAKUL MİKTARDA ( 50 GR ) ZEYTYİN YAĞI KOYUNUZ, VEYA ÇOK AZ ISITARAK ERİMESİNİ SAĞLADIĞINIZ TEREYAĞ İÇİNE 2 ADET YUMURTAYI İLAVE EDİNİZ TUZ VE KARABİBER KOYDUKTAN SONRA TAVANIN CAM KAPAĞINI KAPATIN VE HIZLI ATEŞTE YUMURTANIN BEYAZI PİŞİNCEYE KADAR PİŞİRİNİZ (3 DAKİKA YETER VE SARISI PİŞMESE DAHA İYİ OLUR )NOT: GEREK TEREYAĞINI GEREK ZEYTİN YAĞINI TAVADA ASLA YAKMADAN YUMURTALARI İLAVE EDİNİZ ZATEN İŞİN PÜF NOKTASI DA BURASIDIR DİĞER SIVI VEYA KATI YAĞLAR TAVSİYE EDİLMEZ![]() |
|
|
|