Zeytinyağlı Şevketi Bostan Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Şevketi Bostan TarifiŞevketi Bostan Tarifi İçin Malzemeler: 1 kg şevketi bostan 300 gr kuşbaşı yağsız kuzu eti veya dana eti 1 yumurta sarısı 1,5 limon suyu (isteğe göre az veya çok olabilir) 1 adet kuru soğan 1 tutam tuz 1 tatlı kaşığı dolusu un 4 yemek kaşığı dolusu yağ Hazırlanışı: Düdüklü tencereye yağla beraber eti koyarak yağın rengi şeffaflaşana kadar kavurun Ete soğanı ekleyerek kavurmaya devam edin Son olarak ayıkladığınız şevketi bostanları da ilave edip 2-3 dk karıştırdıktan sonra yarım limon suyu, tuz ve yemeğin üzerini 3 parmak geçecek kadar sıcak su koyup düdüklü tencerenin kapağını kapatarak 30-35 dk pişirin Yemek piştikten sonra çukur bir tabağın içinde yumurta sarısı ve unu çırparak yemeğin suyuyla karıştırıp yavaş yavaş yemeğe ilave edin 2-3 dk daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın![]() (şevketi bostanların kök kısımlarını ve sert yapraklarını temizleyip 2 ‘ ye bölerek kullanıma hazırlayın ) |
|
|
|