Sahur Bohçası-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sahur Bohçası-Yemek TarifleriMALZEMELER 3 tane yufka 2 adet tavuk göğsu 5-6 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı ceviz içi 2 diş sarımsak 2 su bardağı yoğurt 1 yemek kaşığı pul biber HAZIRLANIŞI Yufkaları tek tek tepsiye yayarak orta ısılı bir fırında kurutun Kuruyan yufkaları bir servis tepsisine (borcama) kırarak yerleştirin Aralarına dävülmüş cevizin yarısını koyun![]() Tavuğu sekiz bardak suda haşlayıp didikleyin Yufkaların üzerine sıcak tavuk suyunu her tarafını ıslatacak şekilde dökün Tavukları üzerine yerleştirin Kalan cevizi de tavukların üzerine serpin![]() Tabağa servis yaptıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış biber dökün ![]() |
|
|
|