|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| istanbuldan, lezzet, mekanıyemek, onlarca, tarifleri |
İstanbuldan Onlarca Lezzet Mekanı-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İstanbuldan Onlarca Lezzet Mekanı-Yemek Tarifleri1 Baylan'ın kup griyesi: Yıllardır bilinen spesiyal: Vanilya, yanmış karamel, balkaymaklı dondurma üzerine ufalanmış ceviz ve fındık taneciklerinin dayanılmaz birlikteliğinden oluşur İnsanın tarif ederken soluğu Kadıköy'de alıp, kupun içine gömülesi geliyor 2 Hünkar'ın ayvalı yahnisi: Tereyağındaçevrilmiş iri ayva parçaları kuzu etiyle bir arada pişirilip tarçınla lezzetlendiriliyor Ve son dokunuş bir kaşık pekmezlegerçekleştiriliyor 3 Bulgar'ın kaymağı:Beşiktaş'taki salaş Bulgar'ı bilen bilir ama bohem burjuvaların zihninde yer etmesi Wallpaper dergisine çıkmasıyla olmuştur! Balkaymaklı, taze yumurtalı, çıtır ekmekli kahvaltısı ilkel ama bir o kadar da lezzetlidir ![]() 4 Emek Cafe'nin sahanda yumurtası: Deniz kenarında, masanıza konan serçelerle birlikte kahvaltı keyfi gibisi yoktur Sahanda yumurtası ve karışık menemeni içinizdeki ekmek banma hissini körükler ![]() 5 Üsküdar Kanaat Lokantası'nın tencere yemekleri: Çobankavurması, saç kavurması, kuru fasulyesi, nadir bulunacak lezzettedir Ekmek kadayıfı da pek meşhurdur![]() 6 Yaşar Usta'nın kavunlu dondurması: 32yıldır Bostancı'da gerçek meyvelerden dondurma üretiyor Yaşar usta Kabuklarını fırçaladığı kavunu iştahla öneririz![]() 7 Kantin'in cheese cake'i:Şemsa Denizsel'in vişneli cheesecake'i bünyenize iyi gelecek, istikamet Nişantaşı ![]() 8 Yanyalı Fehmi'ninarpacık soğanlı yahnisi: Kadıköy Çarşısı'ndaki Fehmi, hüsrana yol açmayan birinci sınıf bir esnaf lokantasıdır Ama tek şeyeindirgendiğinde, arpacık soğanlı yahnidir! 9 Salomanje'nin mücveri ve mozaik pastası: Küçükken annemizin evdeyaptığı kabak mücverinin lezzetine en yakın olanı burada Üstüne ev tipi mozaik pasta çok iyi geliyor ![]() 10 Adem Baba'nın istavriti: Burada balık, sosuyla süsüyle değillezzetiyle ön plandadır Yalnızca günlük taze balık ve bol salata İçki yok İstavritleri o kadar lezzetli ki, parmaklarınızı yiyebilirsiniz ![]() 11 Ali Baba'nın köftesi: Önceleri bir minibüsköftecisiydi Ünü kulaktan kulağa yayıldı, giderek dükkânıbüyütüyor Vaktiniz varsa masalarda köfte piyaz, yoksa ayaküstüköfte ekmek tavsiye ederiz ![]() 12 Rejans'ın piroşkisi: Rejanszaten ambiyansıyla başlı başına bir İstanbul tadıdır Piroşkiside ağızda köpük gibi erir ![]() 13 Tarihi Kireçburnu Fırını'nın kıymalı böreği: Tam 47 senelik geçmişi var![]() Özelliği; kıymasında kuşüzümü olması ![]() 14 Divan Pub'ın pub salatası: Artık biraz demode olsa da, peyniri, dilküpleri ve bilhassa da sosuyla, İstanbul lezzetleri arasında yeri ebedi olmalı ![]() 15 Barba Yani'nin karidesli böreği: Burgazada'daki Yani amcanınRum mezeleri ve mastika likörü çok meşhurdur Ama en iyisikaridesli böreği ![]() 16 Vefa'nın bozası: Ekim gibi çıkan bozayı TarihiVefa Bozacısı'nda denemelisiniz ![]() 17 Zeynel'in tavukgöğsü & kazandibi: Oncamuhallebici var fakat Zeynel'in tavukgöğsü ve kazandibi, hele de üzeri dondurmalıysa, başkadır ![]() 18 Karaköy Güllüoğlu'nun baklavası:Spesiyal baklavaları 'Hekimbaşı'dır Harcında veşerbetinde ceviz, damla sakızı, zencefil, çörekotu, hindistancevizi, kakule, karanfil suyu, kişniş, safran, salep, tarçın ve portakal kabuğu olan tam bir enerji ürünü ![]() 19 Sarıyer Börekçisi'nin poğaçası: Sarıyer meydanından RumeliKavağı'na giden yolun üzerindeki Tarihi Sarıyer Börekçisi yıllardır bu işin ustası Poğaçası o kadar lezzetlidir ki böreğe benzer![]() 20 Emek Mantı'nın mantısı: Kayseriusulü mantıyı en güzel yapanyerlerin başında gelir Çiğbörek ve yaprak sarma konusunda daçok başarılııdr ![]() 21 Şampiyon Kokoreç: Adın*dan da anlaşılacağı gibikokoreç konusunda 'şampiyon'dur Beyoğlu Balık Pazarı'ndakişubesini özellikle tavsiye ederiz; sacda domatesli ve acı pul biberli yapıyorlar ![]() 22 Savoy'un milföy pastası: Katkat çıtır milföy pastayı Cihangir'in en eski pastanelerinden Savoy'da denemelisiniz ![]() 23 Teşvikiye Saray'ın tavuklu pilavı: Lokanta ilk kurulduğunda tavukgöğsü yapımında kullanılan tavuk etleri artınca pilava katılmış Böylece tavuklu pilav ortaya çıkmış Şu anda en çok sipariş aldığı yemek![]() 24 Kızılkayalar'ın hamburgeri: Lezzeti özel salçalı sosundankaynaklanıyor Özellikle gece yarısı Taksim'de eğlenceden dönerkenyenmeli ![]() 25 Bambi'nin dürüm döneri: Sıraselviler'de sıra sıra dizilmişbüfeler içinde en güzel dürüm döner yapan Bambi'dir ![]() 26 Barış Büfe'nin dilli kaşarlı tostu: BağdatCaddesi'nin klasiği, dillikaşarlı pide tostuyla tanınır ![]() 27 Kanatçı Haydar'ın tavuk kanatları:Kömür ızgarada pişen kanatlar müthiştir ![]() 28 The Marmara'nın salata vekupları: Çeşit de, sunum da zengindir Fonda ise şehrin en merkezimeydanının kozmopolit tadına varılır ![]() 29 Yeniköy Börekçisi'ninkurabiyeleri: Üzeri susamlı tatlı kurabiyeleri çayın yanında vazgeçilmez tattır ![]() 30 Çengelköy İskele'nin deniz mahsulleri güveci: Lezzeti ve bütün omalzemelerin verdiği enerji düşünülerek bu yemeğe Atom adı verilmiş ![]() 31 Ağa Lokantası'nın şekerparesi: Beyoğlu ve Güneşli'deki AğaLokantası'nın şekerparesi kocaman, tam kıvamında ![]() 32 Bebek Abbas'ın waffle'ı: Tüm waffle'cılara taş çıkartır![]() Bir de ekstra böğürtlen koyulursa, yemeyip yanında yatılır ![]() 33 Manolya'nın profiterolü: beyoğlundan kadıköye transfer eden hikmet ustanın profitrolünü mutlaka deneyin, lezzetin sırrı, bildik tatlara değişik yorumlar getiren, aşçılık eğitimi almış sahibinden geliyor![]() 34 Kaşıbeyaz'ın lahmacunu: Özelliğisoğansız olması Sarımsak ve tuzlu pide hamurundan yapılıyor vesadece kuzu eti kullanılıyor ![]() 35 Beyti'nin beyti kebabı:İsmini de spesiyali olan etten alıyor restoran Beyti kebabındao kadar iddialılar yani ![]() 36 Doğa Balık'ın salatası: Doğa Balık hem balıkları hem manzarasıyla ünlüdür Balık tabii ki salatasız yenmez Doğa'da salatalar Kazdağı'ndan getirilen özel otlarla yapılıyor![]() 37 Kıyı Restoran'ın yaprak ciğeri: Kıyı'nın balıklarının yanı sıramezeleri de çok iyidir Kuzu ciğeri bilumum baharatlara bulanıpkızgın yağda pişiriliyor Ve üzerine dereotu serpilip sıcak servisediliyor ![]() |
|
İstanbuldan Onlarca Lezzet Mekanı-Yemek Tarifleri |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İstanbuldan Onlarca Lezzet Mekanı-Yemek Tarifleri38 Cafe Wien'in şinitzeli: Reasürans'ın içindeki CafeWien, Viyana usulü şinitzeli en iyi yapanlardan ![]() 39 Marmaris Büfe'nin Leyla'sı: Leyla, MarmarisBüfe'nin çikolatalı muzlu tostuna veri*len ad Müdavimleri butosta dünyanın 8 harikası diyor![]() 40 Ayder'in kuru fasulyesi:Bağlarbaşı'ndaki salaş bir dükkânda, şehrin en iyi kuru fasulyesi yapılıyor Fasulyeler bir gün öncesinden sütte güzellik uykusunayatırılarak ![]() ![]() ![]() 41 Konak Pastanesi'nin çikolatalı badem ezmesi: Konak Pastanesi'nin her şeyi ayrı bir efsanedir Ayçöreği, ekler pastaları![]() ![]() Ama mantarşeklindeki çikolatalı badem ezmesinin üstüne yoktur ![]() 42 Apik'in işkembe çorbası: Eğlenceden sonra geceyi iyi birişkembe çorbasıyla tamamlamak adettendir Apik Dolapdere'de,yılların emektarıdır ![]() 43 Lokanta'nın kırmızı biber çorbası: MehmetGürs, tüm yemekleriyle mest ediyor Közlenmiş kırmızı biberçorbasına öncelikle bayılıyoruz ![]() 44 Hacı Abdullah'ın kompostoları:TürkOsmanlı mutfağının en şöhretlilerindendir İsterframbuaz, ister nar; kompostolar lezizdir ![]() 45 Develi'ninçiğköftesi: Develi'nin Samatya'daki şubesi esastır Buradaçiğköfte şamfıstıklı yapılıyor ![]() 46 Boğaziçi Borsa'nın hünkarbeğendisi: Türk mutfağını en iyi yapanyerlerin başında gelen Borsa'da klasik lezzetler, şık sunulur ![]() Hünkarbeğendisi hiçbir yere benzemez ![]() 47 Feriye'nin çilavı: Türk mutfağını enfes bir manzaraylabirleştiriyor Feriye Çilavımn nefaseti, içinin sakızlıolmasından kaynaklanıyor ![]() 48 Teşvikiye Bahar Pastanesi'nin çikolatalıkestane tatlısı: Kafkas'ın kestane şekerlerine bir İstanbullu olarak rakiptir Hep tazedir Çikolata ilekestanenin bileşimi ve ağızda dağılışı insanı mest eder ![]() 49 Güveççi Abdullah;osmanlı imparatorluğu zamanında güveçte yemekler yapan üsküplü Abdullah ustanın torunları şimdi Fenerbahçede ![]() 50 Bebek badem ezmesi: Tarihi Bebek Badem Ezmecisi'nin bademezmesi insan ağzına götürürken erimeye başlar adeta Çok hafiftir![]() 51 Balıkçı Hasan'ın lakerdası ve çoban salatası:Balıkların tazeliğinin sebebi haldeki balıkçıların sabah ilk olarak buraya satış yapmasındandır ![]() 52 Sarıyer Muhallebicisi'nin kazandibi:Sütlü tatlılar, sahiplerinin çiftliğinde sağılan taze sütle yapılır ![]() 53 Asitane'nin sebzeli sarması:İstanbul'da Osmanlı mutfağını en iyi sunan yerlerdendir SebzeliAsitane sarmasında közlenmiş patlıcan ve sarmısaklı köfte, nane asidesi ile ser*vis edilir ![]() 54 Darüzziyafe'ninköftesi: Süleymaniye Camii'nin Külliyesi'ndeki restoranın spesiyali olan bu yemek biraz baharatlı ve inanılmaz lezzetli İçinde üç farklı et bulunuyor Köfteye fıstık ve baharatlareklenip, yufkaya sarılıp pişiriliyor ![]() 55 Çiya'nın kirece yatırılmış kabak tatlısı: KadıköyÇarşısı'ndaki Çiya'da maceradan korkmayın Kapanışı mutlaka dışıçıtır, işi yumuşak olan kirece yatırılmış kabakla yapın ![]() 56 Gezi Pastanesi'nin sıcak çikolatası:Kullanılan malzeme o kadar kaliteli ki, sıcak çikolata gerçek çikolata tadında ![]() 57 Divan Pastanesi'ninçikolatası: İstanbul'un en iyi çikolatacısıdır ![]() Özellikle prenses çikolata diye bilinen, içi bademli, üstü çikolata ve kakao kaplı olanları bir efsanedir ![]() 58 Kanlıca'nın yoğurdu: O rengi pembemsi yoğurdun üstüne pudra şekeridökünce ummadık bir tat çıkar ortaya İstanbul'un kendine has buyoğurdunu vapurda tatmak da ayrı bir keyiftir ![]() 59 Park Şamdan'ın kuzu kaburga veya kuzu külbastısı: 20 yıldırİstanbul'da klasikleşmiş bir restoran olan Park Şamdan mutfağının yıllardır değişmeyen özel yemeği kuzu kaburga ve kuzu külbastıdır ![]() 60 Sultanahmet köftesi: OrijinaliSultanahmet'teki Selim Usta'nın dükkânıdır Kıyma, köfte halinegeldikten sonra bir gün dinlendirilir ![]() 61 Markiz Pastanesi'ninmakaronu: Genellikle badem aromalı olan bu lezzetin, Markiz'de fıstıklı, güllü ve vanilyalısını da bulabilirsiniz ![]() |
|
İstanbuldan Onlarca Lezzet Mekanı-Yemek Tarifleri |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İstanbuldan Onlarca Lezzet Mekanı-Yemek Tarifleri62 Murtaza'nınbuzlu bademi: Özellikle rakıyla çok iyi gider Nişantaşı'ndaseyyar arabada satan Murtaza'nın buzlu bademi en iyilerdendir Çanakkale'den geliyor ve her daim taze oluyor![]() 63 Hamdi'nin kebapları: Mısır Çarşısı'nın hemen arkasındaki HamdiEt Lokantası'nın kebapları da muhteşem Haliç manzarası kadar iz bırakır ![]() 64 Yakup'un çiroz salatası: Meyhane kültürününöncülerinden Yakup'un mezelerinin en güzeli çiroz salatasıdır ![]() 65 Beyoğlu Lades'in menemeni: Kendilerineözgü bu menemenin en önemli malzemesi, olmazsa olmazı salça 30senedir tadı hiç değişmeyen ev yapımı salça kullanıyorlar ![]() 66 Han'ın inegöl köftesi:Bostancı'da ve Şaşkınbakkal'da iki şubesi var Han Restoran'ın ![]() Yıllardır en çok tercih edilen lezzet İnegöl köfte ![]() 67 Hain Köfte'nin sucuk köf*tesi: Levent sanayinin içindedir Hain Köfte ![]() Üç çeşit köftesinden en iyisi sarımsaklı sucuk köftesidir ![]() 68 Ethemefendi 36'nın frambuazlı muhallebisi: Bu muhallebi,bildiklerinizden çok farklı Sakızlı, frambuaz soslu ve de üstüdondurmalı ![]() 69 Filibe Köftecisi'nin köftesi: Ekmek arası köfte, Sirkeci'devapura binmeden önce ayak üstü çok iyi gider ![]() 70 Günaydın'ın etli pidesi: Eti kendi çiftliklerindensağladıkları için yıllardır aynı lezzette ![]() 71 Anadolu Kavağı'nda midye tava: Ekmek arası,tarator soslu iki çöp midye tava, Boğaz'a karşı en büyük keyiftir ![]() 72 Erenköy'de sokak simitçi*si: Erenköy'deStarbucks'm karşı kaldırımındaki simitçiyi deneyin Simidiikiye bölüp arasına krem peynir ve zeytin ezmesi sürüyor SimitSarayları'ndan çok daha çıtır ![]() 73 Köprüaltı'nda balık: Altınboynuzmanzarasına karşı hesaplı yemek için doğru adres buradaki 'balıkekmek'çiler ![]() 74 Çengelköy hıyarı: Çengelköy'ün salatalığı daha körpe, hoş kokulu ve kütür kütürdür![]() Haziran 20'den Temmuz 10'a kadar çıkar Bu tarihler dışındaÇengelköy'den geldi denilirse sakın ola aldanmayın! 75 İmroz'un hamsisi: Zeytinyağında kızarmış, çıtır çıtır ve üzerikekikli servis edilir ![]() 76 Tuğra'nın Osmanlı usulü tavuk çorbası: Çırağan Sarayı'ndakiTuğra'da tavuk suyu çorba özel bir tarifle, yoğurt ve pırasa katılarak hazırlanıyor ![]() 77 Pandeli'nin böreği: Mısır Çarşısı'nın girişindekirestoranda masa bulabilirseniz, üstünde bir parça dönerle servis edilen böreği denemelisiniz ![]() 78 Refik'in gül işkembesi:Asmalımescit'teki Refik mezeleriyle meşhurdur Bu mezelerdenen ilginci gül işkembesi ![]() 79 Ortaköy'ün kumpiri:Bol kaşarlı, sosisli, salamlı, Rus salatalı, mayonezli, ketçaplı dev kumpir için Ortaköy girişindeki çift sıralı kumpircilerden birini seçebilirsiniz ![]() 80 Padişah Sofrası'nın közde pilici: Şişli'deki mekânın özelliği, piliç ve kuzuyu tamamen doğal odun ateşinde pişirmesi Hem lezzetli hem çıtır oluyor![]() 81 Fatih Sarmacısı'nın sar*ması: İçine bolca kayısı marmeladısürülüp rulo yapılmış, şerbete yatırılmış, büyükçe bir pandispanya ![]() 60 yıldır aynı ufak dükkânda satılır ![]() 82 Asri Turşucu'nun turşusu: Sırrı kullanılan koruk veUludağ suyunda saklı Klasiklerin yanı sıra bamya ve erik gibiçeşitler de var ![]() 83 Arnavutköy'ün çileği: Artık çilekdeyince kocaman, tuhaf şekilli hormonlu bir meyve geliyor aklımıza ![]() Arnavutköy'ün pembebeyaz, mis kokan çilekleri nadir bulunuyor ![]() |
|
İstanbuldan Onlarca Lezzet Mekanı-Yemek Tarifleri |
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İstanbuldan Onlarca Lezzet Mekanı-Yemek Tarifleri84 Emirgan Çınaraltı'nın çay vepoğaçası: Burada 'tavşankanı' çay içme keyfi bambaşka Buncayeni, alternatif su kenarı kahvaltı mekânına rağmen ![]() 85 Lacivert'in uskumru dolması: Pirinçten çok soğan içeriyor Asıl sırrı ise içine katılan kişnişte ![]() 86 Beyaz Fırın'ın paskalya çöreği: Kadıköy Çarşısı'ndaki eskidükkândan farklı olarak Çiftehavuzlar'da 'modernize' çeşitler de var ![]() Ama paskalya çöreği her zaman bir numara ![]() 87 Hacıbekir'in akide şekeri: Anlatmaya gerek var mı? Lokumlarıda nefistir ama asıl akideleri oyuncak gibidir ![]() 88 Cafer Erol'un: Tulumbası ve akide şekerleri osmalıdan gelen lezzetler![]() 89 Mavi'nin patlıcanlı börekitası:Nişantaşı'ndaki Mavi, yıllardır değişmeyen buluşma noktalarından ![]() Krepleri, salataları, çeşidi az olsa da tatlıları hep iyidir ama patlıcanlı börekitası az bulunur özelliktedir ![]() 90 Todori'nin marineedilmiş çiğ balığı: Caddebostan'daki Todori, 'karşı'nın en iyi balıkçılarındandır Başlangıçlardan marine çiğ balığı, balıkköftesi ve uskumrusu müthiştir ![]() 91 House Cafe'nin naneli limonatası: Şehrin göbeğinde, ıhlamur ve dut ağaçlan altında yapılan çok özel bir keyif ![]() 92 Çeşni'nin işkembe sotesi: Çiftehavuzlar'daki mütevazı etlokantası, damağınızı delirtebilecek kudrette bir işkembe sote yapıyor; güveçte ![]() 93 Set'in balık kokoreci: Kireçburnu'ndakiSet'in her şeyi taze ve lezizdir Balık kokoreci başka dünyalaragötürür ![]() 94 Pera Palas'ta 5 çayı: Süslükoltuklara kurulup, 'kuru pasta' ile bir fincan çay içmeyeli ne kadar oldu? 95 'Sabırtaşı'nın içliköftesi: İstiklal Caddesi'ndeki 'Sabırtaşı' Ali amcanın doyumsuz içliköftelerini, eşi evde yapar ![]() 96 Zencefil'in sebze salatası: Vejetaryen lokantası Zencefil'de kabaklı, soya fasulyeli sebze salatasını denemelisiniz; üzerinde nar taneleri bile var Yanında Zencefil'in özel ekmeklerinden de isteyin![]() 97 Antre'nin peynirleri: Tam 35 çeşit Türk peyniri var burada Peynirkonusunda seçiciyseniz uğrayın ![]() 98 Has Ekmek Fırını'nın ekmeği/pidesi: Çınaraltı kahvaltılarındaÇengelköy'deki Has Ekmek'in simitleri, pideleri çok iyi gider ![]() 150 yıllık fırında her daim 'Ramazan pidesi' bulmak mümkün ![]() Üstüne 'şifa' denilen özel bir karışım sürülen pideler odun fırınında pişiriliyor ![]() 99 Kanaat Lokantası'nın 'sorbe'si:Üsküdar'daki Kanaat'in sorbe havasındaki meyveli dondurmaları meşhurdur Katkı maddesi yok, salep Yozgat'tan, sütÇekmeköy'den ![]() ![]() ![]() 100 Hünkar'ın ılık irmik helvası: Feridun Ügümü'nün özel tereyağlı,ılık irmik helvası, tatlıyla hiç işi olmayanları bile teslim alır ![]() |
|
|
|