Biberli Ve Cevizli İspanak Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Biberli Ve Cevizli İspanak Nasıl YapılırBiberli ve Cevizli Ispanak Nasıl Yapılır Ispanağın kök ve saplarını ayıklayın Yapraklarını birkaç defa sudan geçirerek yıkayın Içine kabartma tozu ve tuz koyduğunuz kaynar suda 3 dakika haşlayın Çıkartıp süzün Soğuyunca kıyınMalzemeler 500 gram ıspanak, yarım çay kaşığı kabartma tozu, 2 yemek kaşığı ceviz içi, 1 orta boy soğan, 2 diş sarmısak, 2 çay kaşığı pul biber, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ![]() Ispanağın kök ve saplarını ayıklayın Yapraklarını birkaç defa sudan geçirerek yıkayın Içine kabartma tozu ve tuz koyduğunuz kaynar suda 3 dakika haşlayın Çıkartıp süzün Soğuyunca kıyın Ceviz içlerini elinizle küçük parçalara ayırın Soğanı ve sarmısağı çentin Bir tavaya zeytinyağını koyup kızdırın Önce 3 dakika cevizi kavurun Sonra soğan, sarmısak ve biberi atıp 2 dakika daha kavurmaya devam edin Kıyılmış ıspanağı ekleyin Tuz ve karabiberini ayarlayın Sıcak servis yapın Arzu ederseniz ceviz yerine dolma fıstığı kullanabilirsiniz![]() |
|
|
|