Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
havuç, kızartması, yapılır

Havuç Kızartması Nasıl Yapılır

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuç Kızartması Nasıl Yapılır




Havuç Kızartması Nasıl Yapılır

Havuçları yıkayın ve bütün olarak tuzlu suda 10 dakika haşlayın Süzün ve soğumaya bırakın Soğuduktan sonra kabuklarını sıyırın Yarım santim kalınlığında verev doğrayın

Malzemeler

2 orta boy havuç,

2 yemek kaşığı un,

1/3 çay bardağı kabartma tozu,

1 çay bardağı kırmızı biber,

tuz,

kızartma için sıvı yağ

Havuçları yıkayın ve bütün olarak tuzlu suda 10 dakika haşlayın Süzün ve soğumaya bırakın Soğuduktan sonra kabuklarını sıyırın Yarım santim kalınlığında verev doğrayın Çukur bir kaba unu, kabartma tozunu, kırmızı biberi ve tuzu koyun Yavaş yavaş su ekleyerek sulu bir hamur kıvamına

getirin Tavada yağı kızdırın, havuç dilimlerini teker teker bulamaca batırıp kızartın Çıkartıp kağıt peçetede fazla yağını süzün Sıcak olarak servis yapın Kabartma tozu yerine 2 yemek kaşığı maden sodası kullanabilirsiniz Arzu ederseniz yanında yoğurtla servis yapabilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.