![]() |
Kavurmalı Kuru Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kavurmalı Kuru Patlıcan Dolması Nasıl YapılırKavurmalı Kuru Patlıcan Dolması nasıl yapılır ![]() Malzemeler : •500 gr kavurmalık kuşbaşı et •20 adet kuru patlıcan •4 adet soğan •1 çay bardağı sıvıyağ •2 çorba kaşığı margarin •2 çay bardağı pirinç •1 çorba kaşığı salça •1 çay kaşığı fesleğen •1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber •Yeteri kadar tuz, karabiber Tarif : •Kuşbaşı etini margarinle birlikte bıraktıkları suyu çekene kadar kavurunuz ![]() •Etler kavrulunca yıkayıp, süzülmüş 2 çay bardağı pirinci, küçük doğranmış soğan, 1 çorba kaşığı salça, tuz, karabiber, kırmızı tozbiber ve 1 çay kaşığı fesleğeni ekleyiniz ![]() •Kuru patlıcanları sihay suyu çıkana kadar haşlayıp, süzünüz ![]() •Haşladığınız patlıcanların içine kavurmalı dolma içini doldurunuz ![]() •Tencereye yatık olarak diziniz ![]() •Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su dökünüz ![]() •Dolmaların üzerine bir tabak örtün ve tencerenin kapağını kapatınız ![]() •Önce hızlı ateşte, kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriniz ![]() •30 dk ![]() ![]() •NOT : Arzuya göre patlıcan dolmasını, kuru soğan ile birlikte servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|