Şeftalili Granita Tarifi Resimli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şeftalili Granita Tarifi ResimliŞeftalili Granita Tarifi Resimli Resimli Şeftalili Granita Tarifi Şeftalili Granita nasıl yapılır Malzemeler 2 su bardağı şeftali püresi (4 adet olgun şeftalinin kabuklarını soyun, bir blender yardımıyla püre haline getirin) 3/4 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su 2 tatlı kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Küçük bir sos tenceresinin içine toz şekeri ve suyu koyun Toz şeker tamamen eriyip, sos hafifçe fokurdamaya başladığında ocağın altını kapatın![]() Bir kaşık yardımıyla sosu 1-2 dakika karıştırın ve iyice soğuyana kadar bekletin ![]() Şeftali püresine, kararmaması için limon suyunu ekleyin Soğuyan şerbetle karıştırın![]() Plastik veya çelik bir saklama kabına koyun ve kaşığın sırtıyla üzerini düzleştirin Kapağını kapatın![]() Saklama kabını difrize yerleştirin ve 2 saat kadar bekletin ![]() Bu sürenin sonunda difrizden çıkardığınız granitayı bir çatal yardımıyla kenarlardan içeri doğru harmanlayın Çok fazla karıştırmamaya dikkat edin![]() Kabı tekrar difrize koyun Bir kaç saat (3-4 saat) daha difrizde bekletin![]() Ara sıra çatalla karıştırmaya devam edin ![]() Ve nihayet servis sırası geldiğinde şık bardaklara paylaştırın ![]() |
|
|
|