Fener Balıklı Lazanya-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fener Balıklı Lazanya-Yemek TarifleriFener Balıklı Lazanya Malzemeler - 400 gr fener balığı filetosu - 8 adet lazanya - 2 adet domates - 2 adet sivri biber - 1 diş sarımsak - 1 adet küçük boy soğan - 3 çorba kaşığı zeytinyağı - Tuz,karabiber - 100 gr kaşar peynir - Galeta unu Süre:35 dk - 4 KişilikYapılışıFener balığı filetosunu ve kabuğu soyulmuş domatesi küçük kuşbaşı doğrayın ince doğranmış soğanı zeytinyağında hafif pembeleştirin, sarımsağı, ince kıyılmış biberi ve fener balığını ilave edip 3 dakika sote edin Domates, tuz ve karabiber ekleyip 2 dakika daha pişirin![]() Lazanyayı haşlayıp, süzün Lazanyaları üst üste gelmemesine dikkat ederek tek sıra halinde yağlanmış tepsiye dizin Balıklı harcın yarısını yayın Üzerine 1 kat daha lazanya yerleştirin Bu işlemi en üste lazanya gelecek şekilde 1 kez daha tekrarlayın![]() Lazanyanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri döküp, galeta unu serpin Fener balıklı lazanyayı 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin Dilimledikten sonra sıcak olara servis yapın![]() |
|
|
|