Sıkma - Adana Yöresi Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sıkma - Adana Yöresi Yemek TarifleriSIKMA MALZEME: Un 1 kg Soğan 4 baş Peynir 500 gr Margarin 1/2 paket Maydanoz 1/2 demet Bayat ekmek 1/2 Tuz Yeteri kadar Karabiber Yeteri kadar Su Yeteri kadar Pul biber Yeteri kadar YAPILIŞI: Soğanlar küçük küçük kıyılarak iki kaşık margarinle sararıncaya kadarkavrulur Peynir ilave edilir Tuz, karabiber ve pul biberle birlikte karıştırılan malzeme tekrar kavrulur Hamurun hazırlanışı: Bayat ekmek bir bardak su ile ıslatılır Islanan ekmeklerin suyu sıkılarak un, tuz ve su ile yoğrulup hamur haline getirilir Hamurun sert olmasına dikkat edilir Hamur küçük parçalara ayrılır Unlanarak ince yufka biçiminde açılır Açılan yufkalar iki taraflı olarak sıcak sacta pişirilir Pişen yufkaya sıcak sıcak margarin sürülür Arasına hazırlanan iç koyularak sıkıca sarılır![]() |
|
|
|