![]() |
Sıkma Köfte (Siirt)-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sıkma Köfte (Siirt)-Yemek TarifleriMalzeme: Yarım kg ![]() 250 gr ![]() kimyon karabiber tuz 4 diş sarımsak Yarım kg ![]() 1 su bardağı su Sos İçin; 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı salça pulbiber kuru nane Yapilisi: İnce bulgurun üzerine tuz ve su konur, karıştırıdıktan sonra, kıyma, kimyon ve karabiber eklenir, hamur kıvamına gelene kadar yoğrulur, yarım saat dinlendirilir, sonra, ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, avuç arasında sıkılır, kaynayan suda yarım saat pişirilir, sarımsaklı yoğurda köfteler atılır, karıştırılır, üzerine pul biber ve salçalı kuru naneli kızgın yağ gezdirilerek servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
|