![]() |
Tahinli Lahana Dolması-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tahinli Lahana Dolması-Yemek TarifleriTahinli lahana dolması-Yemek Tarifleri MALZEMELER 1 adet orta boy lahana (tuzlu suda haşlanmış) 2 su bardağı pirinc 2 adet domates (küp küp ince olarak doğranmış) 2 adet yeşil biber (ince doğranmış) 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı kırmızı biber 1 tatlı kaşığı karabiber Yaırm demet maydanoz (ince doğranmış) Yaırm su bardağı tahin 1 tutam tuz Sos İçin : 1 çay bardağı tahin 1 su bardağı yoğurt 2 limon suyu 5-6 diş sarımsak (dövülmüş) 1 çay kaşığı nane 1 çay kaşığı kırmızı biber 1 tutam tuz HAZIRLANIŞI Pirinci yıkayıp süzün Domates, soğan, yeşil biber, maydanoz, tahin, zeytinyağı ve baharatları karışrırarak iyice harmanlayın Lahanaların içine azar azar iç koyarak sarın Tencereye dizin, 2 su bardağı su ilave ederek, kısık ateşte pişirin Sos malzemelerini presten geçirip lahanaların üzerine döküp 5 dk kadar tekrar kaynatın Lahana dolmanızı en az 3-4 saat dinlendirin Soğuk olarak servis yapın AFİYET OLSUN ! |
![]() |
![]() |
![]() |
Tahinli Lahana Dolması-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tahinli Lahana Dolması-Yemek TarifleriKüçük bir lahana 1 çay bardağı kırmızı mercimek 1 çay bardağı nohut 1 çay bardağı pirinç 3 tane orta boy kuru soğan 1 kahve fincanı tahin 1 kahve finanından eksik zeytinyaği Tuz-Karabiber-Kırmızı biber Sosu için: 1 orta boy su bardağı tahin 4 limon suyu 6-7 diş dövülmüş sarımsak Tuz Kırmızı mercimek ve pirinci yıkayarak bir tencereye koyun ![]() ![]() ![]() Nohudu sıcak su ile ısladıktan sonra kaynatın ![]() ![]() ![]() Soğanları küçük küçük doğrayın ![]() Bir tepsiye soğan,mercimek,pirinç,nohut,tahin ve zeytinyağını koyarak güzelce karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Derin bir tencerede kaynattığınız suyun içine, kök kısmını oyup çıkardığınız lahanayı , kök kısmı tencerenin dibine gelecek şekilde bırakın ![]() ![]() ![]() Her bir yaprağı saracağınız şekilde ikiye veya üçe ayırıp hazırladığınız iç ile doldurun ![]() ![]() ![]() Sarma işlemi bittikten sonra düdüklü tencereye yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Yemeğinizi ocağa koyunca hemen sosunu hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pişip ılıyan dolmaları kenarları yüksek bir tabağa alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|