![]() |
Türk Kahvesi Türk Kahvesi Kültürü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türk Kahvesi Türk Kahvesi KültürüTürk Kahvesi / Türk Kahvesi kültürü - Türk Kahvesi hakkında TÜRK KAHVESİ ![]() kahvenin köpüğü Türk Kahvesi, Türkler tarafından keşfedilen kahve hazırlama ve pişirme metodunun adıdır ![]() ![]() ![]() Kahvenin kökeni araştırmacılar tarafından 14 ![]() ![]() ![]() Önceleri arap yarımadası'nda kahve meyvesinin kaynatılması ile elde edilen içecek, bu yepyeni hazırlama ve pişirme metoduyla gerçek kahve lezzetine ve eşsiz aromasına kavuşmuştur ![]() ![]() brezilya ve orta amerika menşeili, arabica türü, yüksek kaliteli kahve çekirdeklerinden harmanlanan ve tercihen kömür ateşinde ağır ağır, titizlikle kavrulan Türk Kahvesi, çok ince öğütülür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bol köpüklü Türk Kahvesi |
![]() |
![]() |
![]() |
Türk Kahvesi Türk Kahvesi Kültürü |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türk Kahvesi Türk Kahvesi KültürüTarihi 1517 yılında Yemen Valisi Özdemir Paşa, lezzetine hayran kaldığı kahveyi İSTANBULA getirdi ![]() ![]() ![]() ![]() Saray mutfağında ve evlerde yerini alan kahve, çok miktarda tüketilmeye başlandı ![]() ![]() ![]() ![]() Türk kahvesi yapımında kullanılan BAKIR CEZVE |
![]() |
![]() |
![]() |
Türk Kahvesi Türk Kahvesi Kültürü |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türk Kahvesi Türk Kahvesi KültürüTÜRK KAHVESİ HAZIRLANIŞI ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _______________________________________ Nefis bir Türk Kahvesi hazırlamak için sadece 2 dakika yeterlidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Toplu tüketimde, orta şekerli sunulması daha pratiktir ![]() |
![]() |
![]() |
|