10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mercimekli Ve İspanaklı Kuzu Güveç
Mercimekli ve Ispanaklı Kuzu Güveç Mercimekli ve Ispanaklı Kuzu Güveç
(4 kişilik)
450 gr kuzu kol, kuşbaşı doğranmış
225 gr yeşil mercimek, soğuk suda yıkanmış
450 gr taze ıspanak, iyi yıkanmış
1 adet soğan, ince doğranmış
2 diş sarımsak, dövülmüş
2 adet havuç, küçük doğranmış 40 gr tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağ
400 gr soyulmuş domates konservesi
2 kuru acı biber(arzuya göre) Vı çay kaşığı kimyon
Vz çay kaşığı toz kişniş
2 çorba kaşığı maydanoz veya kişniş yaprağı
Tuz ve taze çekilmiş karabiber
15 gr tereyağını ve 1 kaşık zeytinyağı büyük bir tencereye koyun Yağ eriyince kuzu etini koyup kahverengileşene kadar karıştırın Delikli bir kaşıkla eti çıkarın ve yağı tencerede bırakın Tencereye soğanı, sarımsağı, havucu ilave edin ve orta ateşte yumuşayana kadar pişirin Domateslere et suyunu, biraz tuz ve karabiber, acı biber (kullanmak isterseniz) ve mercimeği koyun ve üzerini örtecek kadar su ilave edin Kimyonu da ekleyerek
Tuz ve taze çekilmiş karabiber Taze kişniş, süslemek için
Mantarları saplarından ayırıp temizleyin Enginarlan süzün ve büyük bir kaba koyun Kaynar suda 1 dakika pişirin
Bir tencere suyu kaynatıp içine 1 çorba kaşığı limon suyunu ve mantarları dökün 1 dakika kaynatın Mantarları süzün ve soğuk sudan geçirin Kâğıt havluyla kurulayıp enginarlara ilave edin
Kişniş ve kimyon tohumlarını ve sarımsağı bir havanda dövün 1 çorba kaşığı yağı bir tavada ısıtın ve ezdiğiniz tohumlan 1 dakika ateşte çevirin Kalan limon suyunu, sirkeyi, balı da ilave edip 2 dakika daha karıştırın Bu sosu üzerini örtecek şekilde mantarların ve enginarların üzerine gezdirin Kişniş, tuz ve karabiber ekleyerek tekrar karıştırın Ara ara karıştırarak buzdolabında 4 saat soğumaya bırakın
Servis tabağının etrafina halka soğanları dizin Tabağın ortasına mantar ve enginar salatasını koyun Bu salata yenmeden önce 24 saat dinlenmeye bırakılabilir
|
|
|