Lezzetli Baklalı Sarma İçi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lezzetli Baklalı Sarma İçi TarifiLezzetli Baklalı Sarma İçi Tarifi Malzemeler: • 250 gr yağsız kıyma • 2 adet orta boy kuru soğan • 3 yemek kaşığı sıvıyağ • 1 yemek kaşığı domates salçası • 2 su bardağı kırık yarma ya da ince köftelik bulgur • 2 su bardağı kuru bakla • 5,5 su bardağı su • 2 adet orta boy patates • 1 çay kaşığı tuz • 1 çay kaşığı kimyon • 1 yemek kaşığı ezilmiş çemen (Tokat’a özel, macun kıvamın da hazırlanmış) • 1 su bardağı kıyılmış taze reyhan (1 yemek kaşığı kuru reyhan da kullanabilirsiniz) • 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber Yapılışı: Bir tencerede yağsız kıyma yarım bardak suyla karıştırılarak 10 dakika kadar pişirilir Pişmekte olan kıymaya ince kıyılmış soğan ilave edilir, yağı eklenir ve 4-5 dakika daha kavrulup,salçası konularak birkaç dakika çevrilir Yıkanmış süzülmüş yarma veya bulgurla beraber iç bakla da katılır Küp doğranmış patatesler de eklenir 5 bardak su veya yemeğin üzerini örtecek kadar su ilave edilir; tuz, kimyon ve ezilmiş çemenle de lezzetlendirilerek karıştırılır ve kapağı kapatılır Sarma içi suyunu çekince, altı söndürülür ve 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakılır Son olarak ince kıyılmış dereotu, kırmızıbiber ve taze ya da kuru reyhan da ilave edilir Hiç karıştırılmadan servise sunulur![]() |
|
|
|