Resimli Güveç Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Resimli Güveç TarifiResimli güveç tarifi Güveçte Patlıcan Tava ![]() Malzemeler 6 adet kuzu kol parça 6 adet patlıcan 6 adet domates 4 adet yeşil biber 2 adet kırmızı biber çuşka 20 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber Yemeğin Tarifi Patlıcanları yıkayıp, çizgili biçimde soyun Uzunlamasına dörde bölün Kuşbaşı doğrayın Tuzlu suda bekletin![]() Etleri yıkayıp, toprak güvece koyun 3 adet domatesi etlerin üzerine doğrayın 10 diş sarımsağı soyup, bütün olarak ekleyin![]() Patlıcanların yarısını, etlerin üzerine yerleştirin Domateslerden bir sıra yapın Yeşil ve kırmızı biberlerin yarısını doğrayın Üzerine kalan patlıcanları yerleştirin Sırayla kalan sarımsakları, domatesi, biberleri ekleyin Tuzu ve karabiberi katın![]() Güvecin üstünü, soyduğunuz patlıcan şeritlerini yanyana dizerek, kapatın Su koymadan, 175 derecedeki fırında, 90 dakika pişirin Patlıcan kabuklarını üzerinden alın Güveci ters çevirerek, servis tabağına alın Sıcak sıcak servis yapın![]() |
|
|
|