Azeri Mutfağı - Suba Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Azeri Mutfağı - Suba TarifiAzeri Mutfağı-Suba Tarifi Malzemeler 2 adet orta boy Patates 3 adet orta boy Havuc 4 adet orta boy Pancar Ton Baligi Mayonez Yapılışı Patatesler kup kup dogranip haslanir Havuc ve pancar haslandiktan sonra rende yapilir Yuvarlak bir kaba Patates mayonez ile karistirilip en alta yerlestirilir karisima cok az karabiber ve tuz ilave edilebilir Uzerine havuc mayonez ile karistirilip kat seklinde yerlestirilir Mayonezin cok fazla kullanilmamasi iyi olur Havucun uzerine ton baligi yagsiz olarak yaydirilir baligin uzerine istenirse 1 tabaka daha mayonezli patates eklenir en uste pancar rendeleri tum karisimi kaplayacak sekilde yerlestirilir Uzerinede cok az mayonez eklenir Biraz dolapta dinlendirdikten sonra dilimlenerek afiyetle yenir Dolapta 2 gun rahatca saklanabilir![]() |
|
|
|