Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ardahan, kaz, pilavı, yemekleri, yöre

Kaz Pilavı - Ardahan Yöre Yemekleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaz Pilavı - Ardahan Yöre Yemekleri




KAZ PİLAVI

MALZEME:

Kaz 1 adet

İri bulgur 3 su bardağı

Su 10 su bardağı

Tuz

YAPILIŞI:

Kazı bol su ile yıkayarak tuzunu atmasını sağlayın 10 bardak su ile birlikte tencereye koyun, bir taşım kaynatıp köpüğünü alın Orta ateşte yaklaşık 40-45 dakika haşlayın Süzdürerek sudan çıkarıp 8 parçaya ayırınKazın pişme suyunun 6 bardağını temiz bir tencereye süzdürün Bir taşım kaynatın Bulguru yıkayıp süzdürerek kaynamakta olan kaz suyuna salın Tuzunu ayarlayıp tekrar kaynatın Ateşi kısıp, kapağını kapatarak yaklaşık 115-20 dakika bulgur suyu çekinceye kadar pişirin Pişen pilavı ateşten alın Tencerenin ağzına bir kağıt havlu yerleştirin Kapağını kapatarak yaklaşık 10 dakika dinlenmeye bırakın Pilavı tahta bir kaşıkla ezmeden karıştırıp, bir servis tabağına aktarın Üzerine kaz parçalarını koyarak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.