|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
elmalı, fransa, fransız, mutfağı, tarifi, tarifielmalı, şarlot |
![]() |
Elmalı Şarlot Tarifielmalı Şarlot (Fransa) Tarifi - Fransız Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı Şarlot Tarifielmalı Şarlot (Fransa) Tarifi - Fransız MutfağıElmalı Şarlot (Fransa) Tarifi Malzeme (6 kişilik): 1 kg ![]() 1/4 su bardağı su, 100 gr ![]() 75 gr ![]() ![]() ![]() Önce koyu bir komposto hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ekmek dilimlerinin üçte birini üçgen biçiminde kesip tamamını bir fırın tepsisine dizerek, 4-5 dakika, her iki yanlarım da kızartın ![]() Üçgen dilimlerin yeteri kadarını, bir yüzlerini kalan margarinin bir kısmı ile yağlayıp yağlı yüzleri kalıbın içine gelecek ve hafifçe birbirinin üzerine binecek biçimde kalıbın dibine yerleştirin ![]() Kalıbın yan kenarlarım da aynı biçimde dikdörtgen ekmek dilimleri ile kaplayın ![]() Ortadaki boşluğa, hazırlamış olduğunuz kompostoyu boşaltıp, üstünü kalan üçgen ekmek dilimleri ile kapatın ![]() ![]() Kalıbı orta hararetteki fırına sürüp 30-40 dakika, ekmekler altın sarısı olana kadar pişirin ![]() Kalıbı fırından alıp bir kenara bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|