Böbrek Kavurması (4 Kişilik) Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Böbrek Kavurması (4 Kişilik) TarifiBöbrek Kavurması (4 Kişilik) MALZEMELER 10 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip her biri dörde bölünmüş) 30 gr Tereyağı (2 çorba kaşığı) 1 Soğan (ince kıyılınış) 60 gr Mantar (temizlenip kıyılmış) 1 Çorba Kaşığı Un 125 gr Evde Hazırlanmış Et Suyu (1/2 su bardağından biraz fazla) 1 Çay Kaşığı Tabasko Sos (istenirse) 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası 2 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış) 1 Tatlı Kaşığı Tuz 1 Çay Kaşığı Karabiber 8 Yumurta (hafif çırpılmış) HAZIRLANIŞI Hardal soslu böbrek çok lezzetli bir yemektir Potates püresi ve kızarmış soğanla birlikte servis edilir![]() Büyük bir tencerede margarinin yarısı ile rafine yağı orta ateşte eritiniz Yağ kızdıktan sonra, böbrek dilimlerini çevirerek 5 dakika kızartınız![]() Delikli kepçeyle böbrek dilimlerini tencereden alıp, bir kenara koyarak ılık tutunuz ![]() Soğan, sek vermut ve limon suyunu tencereye ekleyip harlı ateşte 5-7 dakika, karışımın üçte biri eksilene kadar kaynatınız ![]() Küçük derin bir kapta geri kalan margarini, hardalı, tuzu ve karabiberi birbirine karıştırınız ![]() Tencereyi ateşten alıp hardal ve yağ karışımını küçük parçalar halinde ve devamlı karıştırarak tenceredekilere ekleyiniz ![]() Böbrek dilimlerini tekrar tencereye koyup maydanozları üstüne serpiniz Tencereyi hafif ateşe oturtup 3-5 dakika, böbrekler ısınıncaya kadar pişirdikten sonra, servis ediniz![]() |
|
|
|