Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çeşidiyye, kolay, lezzetli, tarifi, terkibi

Lezzetli Kolay Terkib-İ Çeşidiyye Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lezzetli Kolay Terkib-İ Çeşidiyye Tarifi




Lezzetli Kolay Terkib-i Çeşidiyye Tarifi

Malzemeler

• 600 gram kemikli kuzu eti (8 parçaya bölünmüş)

• 150 gram yağlı kuzu kıyması

• 100 gram kuru kayısı

• 100 gram kuru erik

• 80 gram tatlı badem

• 2 tane orta boy sert ve sulu elma

• 5 kaşık nar ekşisi

• 2 kaşık bal

• 1 su bardağı su

• 1 tatlı kaşığı nişasta

• 1 mercimek tanesi kadar misk

• 1 kahve fincanı gülsuyu

• Tuz

Yapılışı

Nar ekşili balı hazırlayın Bir kâsede, 1 bardak ılık su, 2 kaşık bal ve 5 kaşık nar ekşisini iyice eriyinceye kadar karıştırın Eti yıkayın, tencereye, koyun, kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu ve yağını salmasını bekleyin Suyunu saldıktan sonra kapağı açın ve kendi yağında hafifçe kavurun Kavrulmuş etlere, hazırladığınız tatlı-ekşi karışımı ve biraz tuz ekleyin Kapağı kapatın, ateşi iyice kısın ve 35-40 dakika pişirin

Su azalırsa, birazcık sıcak su ekleyebilirsiniz Kıymayı tuzlayın, yoğurun ve küçük küçük köfteler hazırlayın Bademleri sıcak suya koyun, 30 dakika bekletip kabuklarını soyun ve ikiye ayırın Kuru erikleri çekirdeklerini ayıklayıp ikiye bölün Etler yumuşamaya başlayınca tencereye önce köfteleri ve bademleri, 15 dakika sonrada kayısı ve erikleri ekleyin Tuzunu kontrol edin ve ağır ağır 20- 25 dakika pişirin Kayısılar yumuşayınca elmaları soyun, yarım ay biçiminde, orta kalınlıkta dilimler doğrayıp yemeğe katın (Elmalar etlerin üstünde kalırsa dağılmaz) Kapağı kapatın ve çok hafif ateşte, arada bir suyu kontrol ederek, etler ve meyveler yumuşacık olana dek, yaklaşık 20 dakika daha pişirin

Ateşten almadan önce, yemeğin suyunu koyulaştırmak için bir kaşık nişastayı biraz gülsuyu ile eritip tencereye dökün, Bir taşım kaynatın ve ateşi söndürün Toplu iğne başı kadar bir misk parçasını, geri kalan gülsuyunda eritip yemeğe katın Meyveleri zedelemeden yemeği şöyle bir karıştırın ve servis tabağına alın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.