Piliç Kebabı Tarife Ait Bilgiler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Piliç Kebabı Tarife Ait BilgilerPiliç Kebabı Tarife ait bilgiler MALZEMELER 800 gr Piliç (göğüs kısmı) 40 gr margarin 100 gr Soğan 1 iri diş Sarmısak 200 gr Domates 50 gr Dolmalık biber 100 gr Mantar 4 corba kaşığı Krema 1 tatlı kaşığı Tuz 1/2 tatlı kaşığı Karabiber 2 bardak Su 1/2 adet Limon HAZIRLANIŞI Ön hazırlık olarak pilicin göğüs kısmındaki derileri alıp, atın Göğüs etini iri kuşbaşı doğrayın Soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın Sarmısağı ayıklayıp, ince kıyın![]() Domatesi, kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi doğrayın Dolmalık biberin sap ve çekirdekli kısımlarını alıp, atın Biberi şerit biçiminde kesin![]() Mantarların büyük olanlarını dörde, orta boy olanlarını ikiye kesin Saplarının uçlarını kesip, atın Küçük mantarları, saplarının uç kısımlarını kesip attıktan sonra, bütün olarak bırakın Mantarları içine biraz tuz atılmış ve 1/2 limon konmuş bol suda yumuşamaya başlayıncaya kadar -yaklaşık 1/2 saat- haşlayın Süzdürüp, bir kenara alın![]() Yağı genişçe bir tencerede orta ateşte eritin Yağ kızmaya başlayınca piliç parçalarını ilave edin Ateşi açın Piliç parçalarını bir kevgirle sık sık karıştırarak, 3-4 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin![]() Soğan, sarmısak, dolmalık biber ve mantarı ilave edin Sık sık karıştırarak, 3-4 dakika daha pişirin Tuzunu ve biberini serpin Domatesi serpiştirin Ara sıra karıştırarak birkaç dakika daha pişirin Kremasını ilave edin Ardından suyunu verin![]() Ateşi kısın Tencerenin kapağını sıkıca örtün Piliçleri, ağır ateşte 15-20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin Gerekirse pişirme süresini 10 dakika daha uzatın![]() |
|
|
|