Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Bilim Teknik ve Teknoloji Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adım, çalışmasında, hücre, kök, yeni

Kök Hücre Çalışmasında Yeni Adım

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kök Hücre Çalışmasında Yeni Adım

ABD'de ölü farelerden alınan kalpler, laboratuvar ortamında nakledilen hücreler yardımıyla yeniden çalıştırıldı

Bu gelişmenin, kök hücre çalışmaları için yeni bir açılım olacağı belirtiliyor

Minnesota Üniversitesi'nde yapılan araştırmanın sonuçları Nature Medicine dergisinde yayımlandı

Araştırmacılar, ölü farelerin kalplerinden varolan tüm hücreleri temel kolajen yapıyı bozmadan yıkadı

Geride kalan jelatin benzeri yapıya, yeni doğmuş farelerin kalp hücrelerini enjekte edildi Bu karışım besleyici bir solüsyonun içinde gelişmeye bırakıldı

4 gün sonra aşılanmış kalplerin büzülme hareketi yaptığı gözlendi Araştırmacılar, bu büzülmeleri koordine etmek için bir kalp pili kullandı ve 8 gün sonra bu kalplerin pompalama işlemi yapmaya başladığı görüldü

Fare ve domuzlar üzerinde uygulanan deney, şimdilik yalnızca farelerde başarıyla sonuçlandı

Uzmanlar, gelecek aşamalarda bir domuz ya da kadavradan alınmış yapı iskeletine kök hücreler enjekte ederek işlev gören organlar üretmeyi amaçlıyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com