![]() |
Grup Çiğ Sarkı Sözleri (1) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (1)KAHPE FELEK Kahpe felek sana nettim neyledim Attın gurbet ele parelerimi Akıbetin beni sılamdan etti Kestin mümkünümü çarelerimi Aman aman,dağlar duman Geçti zaman, ben varamam hey Ben kemlik görmedim Hüsnü-Ala’dan Beklerim mektubun gelmez sıladan Ölürüm kurtulamam ben bu yaradan Yine ben sarayım yarelerimi Söz - müzik: Anonim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (1)HEKİMOĞLU Hekimoğlu derler Benim aslıma Aynalı martin yaptırdım da narinim Kendi neslime Konaklar yaptırdım Mermer direkli Hekimoğlu dediğin de narinim Aslan yürekli Konaklar yaptırdım Döşetemedim Ünye de Fatsa bir oldu da narinim Baş edemedim Hekimoğlu derler Bir ufak uşak Bur omuzdan bir omuza narinim On arma fişek Ünye de Fatsa arası Ordu da kuruldu Hekimoğlu dediğin de narinim O da vuruldu Söz - müzik: Anonim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (1)ALİŞAN Bir bahar vaktiydi Lelecan Vurdular seni Ölmeden kabire Alişan Gömdüler seni Canoy canoy canoy Alişan Dağlar aslanı Türkülerde ağıtlarda Söylenir şanı Canoy canoy canoy Alişan Dağlar aslanı Bebelerden bebelere Dillenir şanı Kınalı bebeler alişen Gelin oldular Zemheri ayında Lelecan Süte durdular Seherin bir vakti Lelecan Adın sordular Doğan bebelere Alişan İsmin koydular Söz - müzik: Anonim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (1)YÜKSEK MİNARE Yüksek minarede kandiller yanar Kandilin şavkına bülbüller konar Herkes sevdiğine böylemi yanar Ellerin benimle ne davası var Bülbülün gül ile har davası var Yüksek eyvanlarda yatmış uyumuş Ela gözlerini uyku bürümüş Evvel küçük idi şimdi büyümüş Ellerin benimle ne davası var Bülbülün gül ile har davası var Söz - müzik: Anonim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (1)KONUK Gözlerin nasıl bulanık Gözlerin sanki bir orman Saklı korkulardan sanık Sanki kaçarken vurulan Dudakların nasıl ürkek Ne kadar uzakta sesin Sen gece gelen konuğum Hiç kimsenin ve herkesin Kirpilerin diken diken Tel örgüler kirpiklerin Yasak sınırlar geçerken Geride kaybetttiklerim Söz: Yağmur Adsız Müzik: Arif Kemal |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (1)EŞŞEK Eşşeği saldım çayıra Otlayıp karnın doyura Gördüğü düşü hayıra Yoranın da avradını Dağdan tahta indirenin Kız katına oturanın Mal alıp götürenin İmamın da avradını Derine kazın kuyusun İnim inim inlesin Kefenin diken iğnesin Dikenin de avradını Kazak köye nutk eyledi Yıktı köyü dahl eyledi Sorarlarsa kim söyledi Soranın da avradını Söz - müzik: Anonim EŞŞEK Eşşeği saldım çayıra Otlayıp karnın doyura Gördüğü düşü hayıra Yoranın da avradını Dağdan tahta indirenin Kız katına oturanın Mal alıp götürenin İmamın da avradını Derine kazın kuyusun İnim inim inlesin Kefenin diken iğnesin Dikenin de avradını Kazak köye nutk eyledi Yıktı köyü dahl eyledi Sorarlarsa kim söyledi Soranın da avradını Söz - müzik: Anonim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (1)HALİMEM Kiraz aldım dikmeden Halimem dallarını bükmeden Bir armağan ver bana Halimem ben gurbete gitmeden Tombulacık Halimem Taş başına gel Ben gidiyorum Bolu’ya Düş peşime gel Tütün aldım hendekten Halimem hekim gelir Devrek’ten Hekim buna neylesin Halimem yangınımız yürekten Alçaklara kar yağıyor Üşümedin mi ? Sen bu işin sonunu Düşünmedin mi ? Söz - müzik: Anonim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (1)YARİM YARİM Sevdan ile düştüm yaban ellere Dalıp çıktım ateşten küllere Giyin demir çarık gel ardım sıra Dağlara,yollara,çöllere Diyardan diyara bir yol Sor beni yarim yarim Bul beni yarim yarim Gör beni yarim yarim Ah beni beni Sen kalem ol ben kağıt Yaz beni yarim yarim Çiz beni yarim yarim Çöz beni yarim yarim Ah beni beni Kurban olam mızrap tutan ellere Yanık yanık türkü diyen dillere Dertli dertli name çalan tellere Dağlara,yollara,çöllere Söz - müzik: Özer Şenay |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (1)LADİK SEMAHI Salını sallanı cananım gelen efendim Gel böyle sallanma güzelim göz değer sana Al yeşil giyinmiş canannım gelen efendim Sonra rakiplerden güzelim göz değer sana Beri gel geri gel ademden kaçma da Ademden kaçma Türlü sırlarını yadlara açma Her gördüğün sudan eğilip içme de Eğilip içme Senin için burda da zemzem sular var Ah canım canımda sar canım canım Gözlerinden akan hü bala kurbanım Leblerinden akan hü bala kurbanım Kul hüseynim bu dert bizi almaz mıda Bizi almazmı Bu hasretlik kıyamete kalmaz mı Bu yarayı çeken birgün ölmezmi de Birgün ölmezmi Seni merhem olupda sarmazsa eğer Söz - müzik: Anonim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (1)ÖMRÜM Durdurun giden zamanı Götürüyor her anımı Bahara benzer ömrümü döndürüyor kışa beni Oy ömrüm oy ömrüm oy ömrüm oy Oy ömrüm ömrüm oy ömrüm oy ömrüm oy Söz - Müzik: Yusuf Gül |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (1)HALAY POTPORİ Kuşburnunun kurusu perom yaylada yaylada Geçti kızlar sürüsü perom yaylada yaylada Sürüsünden fayda yok perom yaylada yaylada yaktı beni birisi perom yaylada yaylada Gidersen bize uğra Aliko nanay nanay nanay Caniko nanay nanay nanay Kebabı köze uğra Caniko nanay nanay nanay Üstüme yar seversen Aliko nanay nanay nanay Caniko nanay nanay nanay Dermansız derde uğra Aliko nanay nanay nanay Caniko nanay nanay nanay Bingöl dördağ içinde delilo delilo destane Gülü var bağ içinde delilo delilo destane Hak Bilgöl’ü saklasın delilo delilo destane Bir yarim var içinde delilo delilo destane Bingöl’de buz bağlamış delilo delilo destane Dibi nergiz bağlamış delilo delilo destane Ana beni evlendir delilo delilo destane Bingöl’de kız kalmamış delilo delilo destane PEROM YAYLADA / Söz - müzik: Anonim ALİKO NANAY NANAY/ Söz – müzik: İlhan Erten BİNGÖL DÖRT DAĞ İÇİNDE / Söz - müzik: Anonim --->: Grup ÇIĞ Sarkı SözLeri (1) frmacil sayfa 2iki --->: Grup ÇIĞ Sarkı SözLeri (1) |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (1)DELİ GÖNÜL Perişan haller ey gönül Gitmediğin yol kaldı mı Yük edip de çekmediğin Dert kaldı mı deli gönül Aptal gönül, garip gönül, bilmez gönül Sevdalara salan sensin Gün geçer ömür neylesin Hangi muradı beklersin Dünya yalan deli gönül Aptal gönül, garip gönül, bilmez gönül Kaynak kişi: Kenan Çetinkaya Söz - Müzik - Düzenleme: Mustafa Özarslan |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (1)YAYLA ÇİÇEĞİ Yayla çiçeği misin balam Yuvarlan da gel bana Güneş misin ay mısın da Kurban olayım sana Yaylanın yolundayım balam Elmanın dalındayım Eğer annem sorar ise kızların koynundayım yaylaların yoğurdu balam seni kimler doğurdu seni doğuran ana da balinen mi yoğurdu Yöresi: Tokat - Niksar Kimden alındığı: Hüseyin Arsal Derleyen: Muzaffer Sarısözen |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (1)ELMA ATTIM-NENNİ BEBEK Elma attım yuvarlandı oy oy Gitti beşiğe dayandı Bebek uykudan uyandı Neni oğul oğul Neni yavrum yavrum Beni balam balam Neni kuzum kuzum Neni bebek oy Sana bebek diyemedim Sarılıp ta öpemedim Nenni Kalkın kızlar çaydan geçek Çay bulanık nerden içek Bebek ölmüş kefen biçek Neni oğul oğul Neni yavrum yavrum Beni balam balam Neni kuzum kuzum Neni bebek oy Sana bebek diyemedim Sarılıp ta öpemedim Nenni Yöresi: Tunceli - Ovacık Kimden alındığı: Maksut Uşağı Aşireti Derleyen: Ferruh Arsunar |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Grup Çiğ Sarkı Sözleri (1)VARDIM BAKTIM Vardım baktım demir kapı sürgülü Siyah saçlar sırma ilen örgülü Benim yarim annesinden görgülü Nedir Allah nedir bunun çaresi Sende hançer bende yürek yaresi Evlerinde ipekten bir halı var Şeker yemiş dudağında balı var Herkesinde sevdiği bir yari var Nedir Allah nedir bunun çaresi Sende hançer bende yürek yaresi Yöresi: Elazığ Kimden Alındığı: Hıdır Karaduman Derleyen: Durmuş Yazıcıoğlu |
![]() |
![]() |
|