![]() |
Bedia Akartürk Şarkı Sözleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bedia Akartürk Şarkı SözleriHey hey Şerif hanım atada biner estirir aman Parmakları üzengiye kestiri aman Şerif hanım tenhalarda buluşalım ıssızlarda konuşalım Hey hey Şu berberin usturası keskindir aman ben yandım aman Vallah billah o yar bana küskündür aman Şerif hanım tenhalarda buluşalım ıssızlarda konuşalım hey hey Şu berberin peştemali ipekten aman ben yandım aman Vallah billah benim yarim kekliktir aman Şerif hanım tenhalarda buluşalım ıssızlarda konuşalım |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bedia Akartürk Şarkı SözleriAsker oldun vatana Zalifim Gidiyon mu kıtana Zalifim Kışla yolu er yolu Zalifim Adam ederler toyu Zalifim Kazak ördüm ağladım Zalifim İlmek ilmek bağladım zalifim Seni gelecek diye Zalifim Tandır sacı yağladım Zalifim Samanlıktan kaldıramadın samanıda Zühtü Şimdi geldi yar sevmenin zamanıda Zühtü Amanın yandım Zühtü Sana kandım Zühtü amanın yandım Zühtü Sana yandım Zühtü Kenardan Geçeyim aman aman Yol sizin olsun aman Ağular içeyim aman aman bal sizin olsun Amanın gel gel gel aslan Mustafam vay Haydi gel gel garip başlı yarim vay vay |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bedia Akartürk Şarkı SözleriNiye çattın kaşlarını Bİlmiyom yar suçlarımı Ben ölürsem saçlarını Yolma gayrı yolma leyli leyli Ben yandım aşkın narına Meyletmem dünya malına Ölürsem mezarıma Gelme gayrı gelme leyli leyli |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bedia Akartürk Şarkı SözleriKızım seni Aliye vereyim mi? Kızım seni Aliye vereyim mi? İstemem babacım istemem Onun adı Ali Belki de deli İstemem babacım istemem Kızım seni Yaşara vereyim mi? Kızım seni Yaşara vereyim mi? İstemem babacım istemem Onun adı Yaşar Alır beni boşar İstemem babacım istemem Kızım seni sarhoşa vereyim mi? Kızım seni sarhoşa vereyim mi? İsterim babacım isterim Onun adı sarhoş Sever beni pek hoş İsterim babacım isterim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bedia Akartürk Şarkı SözleriKışlalar doldu bugün Doldu boşaldı bugün Gel kardaş görüşelim Ayrılık oldu bugün Naçar elinden oy oy yar yar Geceler yarim oldu Ağlamak kârım oldu Her dertden yıkılmazdım Sebebim zalım oldu Zalım elinden oy oy yar yar |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bedia Akartürk Şarkı SözleriÇek deveci develeri sulansın aman Akan çaylarında suları bulansın (annem annem) Develi daylak Severler Aylak Sen kimin yari Her yanın oynak Meram yolunda Heybe dalında Yolara düşmüş Kendi halında Arı gibi her çiçekten alırım aman yar yar aman İflah etmez ben bu dertten ölürüm annem annem Develi daylak Severler Aylak Sen kimin yari Her yanın oynak Meram yolunda Heybe dalında Yolara düşmüş Kendi halında Gabardı cenk gürültüsü dalınan heeeeyyy dalınan vay vay Koç yiğidin eğlencesi yarınan annem annem Develi daylak Severler Aylak Sen kimin yari Her yanın oynak Meram yolunda Heybe dalında Yolara düşmüş Kendi halında |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bedia Akartürk Şarkı SözleriHey hey efeler hey hey Benden selam olsun Bolu Beyine Çıkıp şu dağlara yaslanmalıdır At kişnemesinden kargı sesinden Dağlar seda verip seslenmelidir Hey hey efeler hey hey Düşman geldi tabur tabur dizildi Alnımıza kara yazı yazıldı Tüfek icat oldu mertlik bozuldu Eğri kılınç kında paslanmalıdır Hey hey yine de hey hey Köroğlu döner mi kendi şanından Çıkarır çoğunu er meydanından Kır at köpüğünden düşman kanından Çevre dolup şalvar ıslanmalıdır |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bedia Akartürk Şarkı SözleriBacacılar yüksek yapar bacayı şimdiki kızlar kendisi bulur kocayı karam Aman ne güzelsin karam Sırma saçlı karam Rakı içtim anam Dalgaya düştüm karam Havuzun başına inmesin eller Bugün efkarlıyım açmasın güller karam Aman ne güzelsin karam Sırma saçlı karam Ben sana yandım anam sen kime yandın karam Ayaklar altının turabıyız biz Pişmiş ciğerlerin kebabıyız biz karam Aman ne güzelsin karam Hoppah demeye geldim Peynir yemeye geldim Kız seni görmeye geldim |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bedia Akartürk Şarkı SözleriZülüf dökülmüş yüze aman Kaşlar yakışmış göze aman Usandım bu canımdan aman aman Derd ile geze geze Gün doğdu aştı böyle aman Gönlümüz coştu böyle aman Sen orada ben burada aman Ömrümüz geçti böyle |
![]() |
![]() |
|