![]() |
Ay Yüzlü - Ahmet Özhan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ay Yüzlü - Ahmet ÖzhanAy Yüzlü - Ahmet Özhan Ay yüzlüm, apaçık sözlüm ruhum Sana kurban; Gönlüm Sana hayran! ![]() Nergis bakılarının tesiri ne de yaman! Sultânım el-amân ![]() ![]() Bak sînemde bir ok var, derûnumda bir acı, Sendedir ilâcı ![]() ![]() ![]() Ey varlığı nur, dünyası sürür, sözü Kur''ân! Her derdime derman ![]() ![]() ![]() Pür ateşim bırakma hicranda beni zinhar! Ruhumda âh u zar ![]() ![]() ![]() Hem mahzun, hem de perişan dertlerle kıvrandım; Kapına dayandım! Bilmem başka kor, başka ateş, ben Sana yandım; Seninle uyandım ![]() Ey dünyaya arştan gelen nûr, ey meh-i tâbân! Aydınlattı ziyan ![]() ![]() ![]() Bakıp da evsâfına hep dîdârını andım; Aşkınla kıvrandım ![]() Ey taptaze gül, kakülü amber, saçı reyhan! Caziben ne yaman! Görmemiştir cihanda gözler Sen gibi dilber ![]() ![]() ![]() Güneşlerden enver ![]() ![]() ![]() Aç lütufta bağrını aç ki kıtmîr kulundur! Dergâhın uludur ![]() ![]() ![]() Deryalara denk kereminden bir katre İhsan, Ey gönlüme Sultân! Üitfeyle ne olur bildiğim başka kapı yok! Derdim herkesten çok |
![]() |
![]() |
|