![]() |
Biberli Ekmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Biberli Ekmek![]() MALZEMELERİ HAMUR MALZEMELERİ:1 çay kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı maya 500 gr un 1 su bardağı süt İÇ MALZEMESİ:1 kase lor peyniri 1 çay kaşığı kimyon 1 çorba kaşığı susam 1 tatlı kaşığı biber salçası -1 çay kaşığı kekik 1 çay bardağı zeytinyağı(sıvı yağ) YAPILIŞI: Ilık sütün içine mayayı ve bir çay kaşığı şekeri koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sıvıyağın yarısıyla birlikte mayalanan hamura ilave edip yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Biberli Ekmek |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Biberli EkmekBiberli Ekmek içindekiler 2 adet ekmek hamuru 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 kuru soğan Yarım yemek kaşığı salça Pul biber 150-200 gr beyaz peynir Susam hazırlanışı Büyük yuvarlak bir borcamı yağlayın ![]() ![]() (Yayarken hamur geri ortada toplanabilir ![]() ![]() ![]() Fırını 200 C'ye getirin ![]() ![]() ![]() Pul biberi ve ezilmiş peyniri ekleyin ![]() ![]() Altını kapatıp susamı ekleyin ![]() ![]() Borcamı fırına koyup yaklaşık yarım saat pişirin ![]() ![]() ![]() Ekmeğiniz pişince soğumadan servis yapın ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|