![]() |
Batum Hangi Antlaşma İle Kaybedildi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Batum Hangi Antlaşma İle KaybedildiBatum hangi antlaşma ile kaybedildi 2 ![]() BERLİN KONGRESİ ve BERLİN ANTLAŞMASI (1878) Kongreye Katılan Devletler: Osmanlı, Rusya, İngiltere, Fransa, Avusturya, İtalya ve Almanya ![]() NOT: Bu sırada İngiltere, Osmanlı Devletine KIBRIS'ın kendisine bir ÜS olarak verilmesi durumunda kongrede Osmanlı Devletini savunacağını söyledi ![]() ![]() BERLİN ANTLAŞMASININ MADDELERİ (1878) 1) Ayestefanos Antlaşmasıyla kurulan bulgar KRALLIĞI üçe ayrıldı: a) Asıl Bulgaristan: Osmanlı Devletine vergi veren bir prenslik haline getirildi ![]() b) Makedonya: Islahat yapılmak şartıyla Osmanlıya bırakıldı ![]() c) Doğu Rumeli: Osmanlıya bağlı kalacak, ancak hırıstiyan bir vali tarafından yönetilecek ![]() 2) Sırbistan, Romanya, Karadağ bağımsız olacak ![]() 3) Bosna-Hersek Osmanlı toprağı sayılacak, yönetimi geçici olarak Avusturya'ya bırakılacak ![]() 4) Kars, Ardahan ve Batum Ruslara, Doğu Beyazıt Osmanlı'ya verilecek ![]() 5) Teselya Yunanistan'a verilecek ![]() 6) Ermenilerin oturduğu yerlerde ve Girit adasında ıslahatlar yapılacak ![]() 7) Osmanlı Rusya'ya 60 milyon altın savaş tazminatı verecek ![]() ![]() Haberin Devamı: http://www ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|