Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, hakkında, zimbabwe

Zimbabwe Hakkında Bilgi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Zimbabwe Hakkında Bilgi

Zimbabwe Hakkında Bilgi

Resmî adı Zimbabve Cumhuriyeti’dir Başkenti Harare olan ülkenin nüfusu 11 272 013 (2000), yüz ölçümü, 390 760 km2dir Yönetim biçimi parlâmenter demokrasidir Ülkenin para birimi Zimbabve doları, resmî dili İngilizcedir Halkın %50’si Sankretik, %25′i Hristiyan, %25′i yerel dinlere mensuptur Zimbabve, güney Afrika da yer alır Komşuları, kuzeyde Zambiya, batıda Botswana, güneyde Güney Afrika Cumhuriyeti, doğuda Mozambik’tir Ülkede kişi başına düşen ulusal gelir, 2400 $’dır Zorunlu eğitim süresi 8 yıl ve insanların ortalama ömrü de 54 yıldır

Ülkenin en büyük kenti, Harare’dir Zimbabve’nin başlıca dağları, İnyanga Dağları (2592 m) ve Matopo Dağları’dır Ülkenin başlıca ırmakları, Zambezi, wwwfrmsinsinet/ Limpopo, Sabi ve Save ırmaklarıdır Ülkenin egemen olan yeryüzü şeklini, güneybatı-kuzeydoğu doğrultusunda uzanan ve ülkeyi boydan boya aşan Highveld adlı dağ sırtı oluşturur Yüksekliğin yumuşattığı tropik iklim egemendir Ülkede kasım ve mart ayları arası yağışlı geçer Zimbabve’nin büyük bölümü savanlarla kaplıdır

Doğal kaynakları, krom, altın, nikel, asbest, bakır, demir, kömürdür Ülkede yetiştirilen başlıca tarım ürünleri, tütün, şeker, pamuk, mısır ve buğdaydır Ülkenin endüstride gelişmiş olduğu alanlar dokuma, kimya ve hafif sanayidir Başlıca kentleri, Harare, Bulawayo, Gwelo ve Mutare’dir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com