![]() |
Ekşili Dolma |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Ekşili DolmaEkşili Dolma Türk Mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir ekşili dolma ![]() ![]() Ekşili Dolma Malzemeler, Yarım kilo az yağlı kıyma 1,5 su bardağı pirinç 1 tane rendelenmiş domates 1 tane doğranmış kuru soğan 1 tane limon 1 bağ asma yaprağı 2 su bardağı su Yarım su bardağı sıvıyağ Tuz Karabiber Hazırlanışı, Asma yapraklarını bol suda hafif yumuşayana kadar haşlayın ![]() Suyunu süzüp soğuması için kenarda bekletin ![]() İç harcınız hazırlamak için domates, kıyma, pirinç, tuz, karabiber, soğanı karıştırın ![]() Asma yapraklarına iç harç koyup sarın ![]() Tencerenin dibini asma yapraklarıyla kaplayın ![]() Sıra sıra dolmaları dizin ![]() Limonu dilimleyip dolmaların üzerine dizin ![]() Kasede sıvıyağ ve suyu karıştırıp dolmaların üzerinde gezdirin ![]() Orta dereceli ateşte suyunu çekene kadar pişirin ![]() Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|