Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > İç Anadolu Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ahi, evran, kırşehir, üniversitesi

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Üniversitemizin başlangıcı sayılan Kırşehir Eğitim Fakültesi, 1961 yılında Erkek Öğretmen Okulu olarak açılmış, 1974-1975 eğitim-öğretim yılında Eğitim Enstitüsüne dönüştürülmüştür 1982 yılında da iki yıllık Eğitim Yüksekokulu'na dönüştürülerek Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi'ne bağlanmıştır 1988 yılında öğrenim süresi dört yıla çıkarılmış, 1992 yılında ise 3837 Sayılı Kanunla Kırşehir Eğitim Fakültesi halini almıştır

Kırşehir Meslek Yüksekokulu, 1976 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Yaygın Yükseköğretim Kurumu olarak öğretime açılmış ve 1982 yılında 2809 Sayılı Yükseköğretim Kurumları teşkilatı hakkında 41 sayılı kanun hükmünde kararnamenin değiştirilerek kabulüne dair kanunla kurulmuş bulunan Gazi Üniversitesi Rektörlüğüne bağlanmıştır

Kırşehir Ziraat Fakültesi 11071992 tarih ve 3837 sayılı kanun ile Gazi Üniversitesine bağlı olarak kurulmuştur

Kırşehir Sağlık Yüksekokulu, 02111996 tarih 8655 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Gazi Üniversitesine bağlı olarak kurulmuştur

Kırşehir Fen- Edebiyat Fakültesi, Bakanlar Kurulunun 05111999 tarih ve 99/13517 sayılı kararı ve Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’nın 22022000 tarih ve 3578 sayılı yazılarıyla Gazi Üniversitesine bağlı olarak kurulmuştur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com