Portakallı Tiramisu |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Portakallı TiramisuPortakallı Tiramisu Malzemeler:
Yapılışı: 1 Önce kremayı hazırlayalım; süt, yumurta, toz şeker, un ve nişastayı katıp orta ateşte çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişirin Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha pişirin![]() 2 Sıcakken 1 paket labne peynirini katıp mikserle orta hızda iyice çırpın![]() 3 Kedili bisküvilerini ıslatmak için;1,5 su bardağı suya 1 yemek kaşığı toz şeker ilave edip ocakta kaynatmadan biraz ısıtın Şeker eriyince ocağı kapatın ve yarım portakalın rendelenmiş kabuğunu, 1 tutam saf vanilya ve taze sıkılmış 1 adet portakalın suyunu ekleyin, karıştırın![]() 4 Kedili bisküvilerini bu sıvıda bekletmeden, batırıp çıkarak tiramisuyu yapacağımız kaba bir sıra halinde dizin Üzerine kremanın yarısını dökün, tekrar bir sıra ıslatılmış kedili dizip kalan kremayı da en üstüne yayın![]() 5 Eğer porsiyonluk tiramisular yapacaksanız ve küçük kelepçeniz yoksa alüminyum folyoyu katlayıp, iki ucunu birleştirerek kendi kalıbınızı oluşturabilirsiniz![]() 6 Ben standart alüminyum folyoyu kopartıp birkaç kat kıvırarak yaptım, bu şekilde bir porsiyona 4 adet bisküvi kullandım Yanlar için bir kedidilini ıslatmadan bıçakla ikiye böldüm Taban için bir adet bisküviyi ikiye böldüm![]() 7 Servis yapacağınız zaman portakal dilimleri ve damla çikolata ile süsleyebilirsiniz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|