|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
kurumları, nelerdir, sosyal, yardım, yurdumuzdaki |
![]() |
Yurdumuzdaki Sosyal Yardım Kurumları Nelerdir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yurdumuzdaki Sosyal Yardım Kurumları NelerdirYurdumuzdaki sosyal yardım kurumları nelerdir, Sosyal yardım kurumları nelerdir, Türkiyedeki sosyal yardım kurumları nelerdir, Yurdumuzdaki sosyal yardım kurumları, Türkiyedeki sosyal yardım kurumları, Yurdumuzun her köşesinde birçok sosyal yardım kurumu hizmet vermektedir ![]() Kızılay 11 Haziran 1868 tarihinde İstanbul’da kurulmuş bir sosyal yardım kurumudur ![]() ![]() Derneğin amacı; savaşta ve barışta yurt içinde dışında doğal afet ve felâketlere uğrayanlara yardım etmek sağlık ve sosyal dayanışmayı desteklemektir ![]() ![]() Kızılay; savaşta ve hükümetin ilân ettiği olağanüstü durumlarda silâhlı kuvvetlere yardımcı olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kızılay’ın gelir kaynaklan; üyelerden topladığı aidatlar dernek yayınları pul ve rozetlerdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Temeli Mithat Paşanın Tuna valiliği sırasında atılan bir yardım kuru-mudur ![]() ![]() ![]() Bu kurumun amacı; korunmaya bakıma yardıma muhtaç çocuklara özürlü ve yaşlılara bakmak ve onları topluma kazandırmaktır ![]() ![]() Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu yurdun birçok yerinde bakım evi çocuk yuvası hastahane ve dispanser açar ![]() ![]() ![]() Bu kurumun gelir kaynakları; halktan topladığı bağışlar ve devletin yaptığı yardımlardır ![]() Yeşilay 1920 yılında İstanbul’da kurulmuştur ![]() ![]() Alkollü içkiler uyuşturucu maddeler ve sigara insan sağlığı için çok tehlikeli olan maddelerdir ![]() ![]() ![]() ![]() Gençleri içkiden ve benzeri zararlı alışkanlıklardan koruyan bu derneğin çalışmalarına yardımcı olmak başta gelen görevlerimizdendir ![]() Türk Hava Kurumu Yurdumuzun kurtarıcısı Büyük Önder Atatürk “İstikbâl göklerdedir ![]() ![]() ![]() ![]() Türk Hava Kurumu amacı doğrultusunda Türkkuşu Genel Müdürlüğüne bağlı olarak gençleri havacılığın çeşitli dallarında yetiştirir ![]() ![]() ![]() Türk Hava Kurumu gelirini vatandaşların bağış fitre ve zekâtlarından sağlar ![]() ![]() Millî Eğitim Vakfı Yurdumuzun kalkınmasında çağdaş ve ileri ülkeler seviyesine yükselmesinde eğitimin rolü büyüktür ![]() ![]() ![]() ![]() Millî Eğitim Vakfı hayırsever vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarının katkılarım en iyi şekilde değerlendirmek için kurulmuştur (19 Şubat 1981) ![]() Vakıf Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okulların her türlü eğitim ve öğretim ihtiyaçlarını karşılamaya çalışır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|