10-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Marmara Bölgesi Meşhur Yemekleri
Marmara Bölgesi Meşhur yemekleri
MARMARA BÖLGESİ YEMEKLERİ
DÜĞÜN ÇORBASI
Yapılacak miktara göre, yoğurt, su, un çırpılır Ocaktaki et suyu alındığı zaman salınır, karıştırılır Sonra içine pişmiş kuşbaşı et atılır Piştikten sonra indirilir Üstüne domates salçası ile tereyağı kızdırılıp dökülür
ETLİ ERİK YEMEĞİ
Malzeme:
500 gr Erik, 200 gr Parça et, 1 baş soğan, 2 çorba kaşığı katı yağ
Yapılışı:
Erikler tatlı ve bardak eriği cinsindendir İncecik doğranmış soğan yağda kavrulur Üzerine parça etler ilave edilerek pişirilir Piştikten sonra çekirdekleri çıkarılmış erikler içine atılır Biraz da böyle pişirilerek indirilir Soğan konmadan da yapılabilir
DAĞAR KEBABI
Malzeme:
1 kg Orta yağlı koyun eti, 6-7 baş soğan, 1 baş sarımsak, 250 gr Patates, 2 kaşık salça, 150 gr Yağ, Bir miktar tuz, karabiber, baharat
Yapılışı:
Etler yıkanıp bir kap içerisine konur Diğer tarafta arpacık soğanlar soyulur sarımsaklar diş diş ayrılır , patatesler de soyularak üç dört parçaya bölünür Üzerine salça , tuz ve baharat konur , harman edilir hazırlanmış dağar (ömlek) içine konup üzerine basacak kadar su konur
Ağzı kalın bir kağıtla kapatılarak bağlanıp fırına verilir Uzun zaman fırında kaldıktan sonra alınır ve servis tabağına boşaltılıp servis edilir
CİĞER PİLAVI
Malzeme:
2 su bardağı Pirinç, 250 gr Ciğer, tuz, 3 çorba kaşığı tereyağı, su
Yapılışı:
Ciğer haşlanıp gayet ince doğranır, kavrulur Su ilave edilerek ölçü ile yıkanmış pirinç ve tuz konarak pişirilir Üzerine tereyağı haşlanır Sıcak yenir Bir ölçü pirince iki ölçü su konur
|
|
|