![]() |
Sadakanın Faziletli Olduğu Ve Onu Teşvik - Zekat İle İlgili Bilgiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sadakanın Faziletli Olduğu Ve Onu Teşvik - Zekat İle İlgili BilgilerSadakanın Faziletli Olduğu ve Onu Teşvik - Zekat İle İlgili Bilgiler Hakkında Sadakanın Faziletli Olduğu ve Onu Teşvik - Zekat İle İlgili Bilgiler Sadakanın Faziletli Olduğu ve Onu Teşvik Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: “Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): ‘Herkim helal kazancından bir hurma değerinde bir sadaka verirse ki Allah helal maldan verilen sadakadan başka hiçbir sadakayı kabul etmez Allah bu sadakayı sağ eliyle kabul eder ![]() ![]() Buhari (1337) Müslim (1014/63) Nesei (5157) Tirmizi (661) İbni Mace (1842) İbni Huzeyme (2425) İbni Hibban (3316) Bezzar (931 el-Keşf) Begavi (1632) Ahmed (2/538) (38) Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: “Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle dedi: ‘Aziz ve Celil olan Allah: Ey kulum, sen infak et ki, ben de sana infak edeyim, buyurdu ![]() ‘Allah’ın eli doludur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buhari (4459) Müslim (993/37) Tirmizi (3045) İbni Mace (197) Ahmed (2/242) (39) Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: “Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): ‘Benim Uhud dağı kadar altınım olsa üzerimdeki bir borç için sakladığım hariç üçüncü gece gelirken ondan benim yanımda bir dinarın bulunması beni sevindirmez’ buyurdu ![]() Müslim (991/31) Buhari (2389) İbni Mace (4231) İbni Hibban (3214 el-İhsan) Ahmed (2/467) (40) Ebu Musa (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: “Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): ‘İnsanlar üzerine öyle bir zaman gelecek ki o zamanda bir kimse altınının sadakasını vermek için dolaşacak da elinden sadakasını alacak bir fakir bulamayacak ![]() ![]() Buhari (1340) Müslim (1012/59) Ebu Yağla (7299) Albânî (5345 Cami) (41) Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) dedi ki: “Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): ‘Kulların sabaha erdiği her gün içerisinde iki melek iner ![]() ![]() ![]() Buhari (1364) Müslim (1010/) Hâkim (2/445) Ahmed (2/305-306) Albânî (920 Sahiha) (42) Adiy bin el-Hatim (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: “Ben Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in yanında bulunduğum sırada ona bir adam geldi ve fakirlikten şikâyet etti ![]() ![]() ‘Ya Adiy, sen Hira şehrini gördün mü?’ dedi ![]() −Ben onu görmedim, fakat orası hakkında bana haber verildi dedim ![]() −‘Eğer hayatın uzun olursa sen, hevdeci içinde yolculuk eden kadının Hira şehrinden hareket edip Allah’tan başka kimseden korkmadan gelip Kâbe’yi tavaf edeceğini göreceksin’ dedi ![]() −Beldelerde fitne ve fesat çıkarmış olan Tay kabilesinin eşkıyaları nerede ki acaba? dedim ![]() −‘Eğer hayatın uzun olursa göreceksin ki Kisra’nın hazineleri fethedilecektir’ buyurdu ![]() −Kisra bin Hürmüz’ün hazineleri mi? dedim ![]() −‘Evet, Kisra bin Hürmüz’ün hazineleri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() −Ben Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’den işittim şöyle buyuruyordu: ‘O halde hepiniz yarım hurma tanesi ile veya onu da bulamazsa güzel bir sözle olsun kendinizi cehennemden koruyun ![]() Adiy bin el-Hatim (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: −Ben Hira şehrinden hevdeci içinde yolculuğa çıkıp, Allah’tan gayrı hiç kimseden korkmadan gelip Kâbe’yi tavaf eden kadını gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() Buhari (3371) Tabarani (6610 Mucemu’l-Evsad) Beyhaki (10131) Begavi (4571 Mesabih) |
![]() |
![]() |
|