![]() |
Harama Bakmak Unutkanlık Verir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Harama Bakmak Unutkanlık VerirHarama Bakmak Unutkanlık Verir Hakkında Harama Bakmak Unutkanlık Verir Risâle-i Nur talebelerinden bir genç hâfız, pek çok adamların dedikleri gibi dedi: "Bende unutkanlık hastalığı tezayüd ediyor, ne yapayım?" Ben de dedim: Mümkün oldukça nâmahreme nazar etme ![]() ![]() ![]() Evet, ehl-i İslâmda, nazar-ı haram ziyadeleştikçe, hevesat-ı nefsaniye heyecana gelip, vücudunda su-i istimalâtla israfa girer ![]() ![]() ![]() Evet, bu asırda açık saçıklık yüzünden, hususan bu memalik-i harrede o su-i nazardan su-i istimalât, umumî bir unutkanlık hastalığını netice vermeye başlıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kastamonu Lâhikası, s ![]() *** Tarihçe-i hayatımı bilenlere mâlûmdur; elli beş sene evvel, ben yirmi yaşlarında iken, Bitlis'te merhum vali Ömer Paşa hânesinde, iki sene, onun ısrârıyla ve ilme ziyâde hürmetiyle kaldım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Neden bakmıyorsun?" Derdim: "İlmin izzetini muhâfaza etmek, beni baktırmıyor ![]() Hem, kırk sene evvel, İstanbul'da Kâğıthâne şenliğinin yevm-i mahsûsunda, köprüden tâ Kâğıthâne'ye kadar Haliç'in iki tarafında binler açık saçık Rum ve Ermeni ve İstanbullu karı ve kızlar dizildikleri sırada, ben ve merhum mebus Molla Seyyid Tâhâ ve mebus Hacı İlyas ile beraber bir kayığa bindik; o kadınların yanlarından geçiyorduk ![]() ![]() "Senin bu haline hayret ettik, hiç bakmadın ![]() Dedim: "Lüzûmsuz, geçici, günahlı zevklerin âkıbeti elemler, teessüfler olmasından istemiyorum ![]() HARAMA |
![]() |
![]() |
|