Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fedakarlığın, kurduğu, yuva

Fedakarlığın Kurduğu Yuva

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fedakarlığın Kurduğu Yuva

Fedakarlığın kurduğu yuva
Hakkında Fedakarlığın kurduğu yuva

Fedakarlığın kurduğu yuva

Resullah Efendimiz (sav) şöyle anlatmıştır:

"Adil hükümdar Nurşirevan zamanında bir adam,satın aldığı arazide bir küp hazine bulduHemen kendisine toprağı satan adama gitti,durumu anlattıSatıcı;

"Ben orayı sana sattım;toprağın altında ne olduğunu ben bilmem,bulduğun hazine sana aittir,o sana helal olsun"dedi

Araziyi satın alan adam,

"Hayır ben bu hazineyi alamam;ben toprağın altını değil üzerini aldımBu hazine sana aittir"dedi

Hazineyi her ikisi de kabullenmeyince dava Nurşirevan'a kadar çıktıNurşirevan bu olaya çok sevindiOnlara,

"Sizin çoçuklarınız var mı?diye sorduBiri "Evet benim bir oğlum var"dediDiğeri "Benim de bir kıızm var"dediNurşirevan,"Ben,sizin akraba olmanızı,bu hazineninde onların evliliği ve geçimleri için bir nafaka olmasını istiyorum"dediOnlar da emredileni yaptılar ve çoçuklarını evlendirdiler"106

İnsanlık ,edep,cömertlik ve kanaat üzere kurulan bu yuva,bütün insanlığa örnek olmuşturCimrilik ve hırs üzere kurulan nice yuvalar ise unutulup gitmiştir

Buhari,Ehadis'ül-Enbiya

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com