Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sağlıklı, yağlar

Hangi Yağlar Daha Sağlıklı?

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hangi Yağlar Daha Sağlıklı?







Yemek yaparken mümkün olduğunca tereyağı, margarin ve kuyruk yağı gibi katı yağlardan uzak durmalısınız Ülkemizde birçoğumuz için vazgeçilmez bir alışkanlık haline gelmiş olan tereyağı, fazla tüketim nedeniyle hem kilo alımını tetiklerek vücudun yağ oranının artmasını sağlar hem de kanda yüksek miktarda oluşan kolesterol sayesinde kalp ve damar sağlığını oldukça olumsuz yönde etkiler Evde pişirilen besinler oldukça yararlı olsa dahi, kullanılan yağın yanlış olması nedeni ile yarardan çok zarar doğmasına neden olmaktadır Bu konuda uygulanabilecek en sağlıklı yöntem, kendi hazırladığınız karışım yağları kullanmaktır

Tekli doymamış, çoklu doymamış ve doymamış yağ asitlerinin de dengeli bir şekilde tüketilmesi önem taşıyan bir diğer konudur Bu nedenle karışım bir yağ kullanmak seçilebilecek en iyi yoldur Bu alanda tüm dünyada en yaygın kullanılan yağ; kanola yağıdır Ancak ülkemizde çok fazla üretilmeyen ve damak tadımıza pek uygun olmayan bu yağ, fazla bilinmemektedir Son dönemde GDO (Genetiği Değiştirilmiş Organizma) içerikli olduğundan ötürü üzerinde birçok şüphe oluşmuştur

Bizim yapabileceğimiz en kolay yol ise; kanola yağına benzeyen ve yağ asitleri dengeli olan bir karışım yağ kullanmaktır

Evinizde kendinizin hazırlayacağı bir karışım yağ kullanarak çok daha sağlıklı bir şekilde beslenebilirsiniz Eğer pişirdiğiniz yemeğe 3 yemek kaşığı yağ koyuyorsanız, kullandığınız bu yağı; 2 yemek kaşığını zeytinyağı, bir yemek kaşığını da ayçiçeği yağı şekilde kullanabilirsiniz Bu yağ karışımı ile pişireceğiniz yemek, yağ asitleri açısından daha dengeli olduğundan sağlıklı bir seçim olacaktır

Yağların doğal yapısı itibariyle birbirlerine karışmaları oldukça zordur Evinizde bir kavanoza aktaracağınız farklı yağlar homojen bir biçimde birbirine karışmazlar Bunun için iki farklı öğünde yiyeceğiniz bir yemeği hazırlarken iki ayrı tencerede pişirmeyi de deneyebilirsiniz Bir tenceredeki yemeği zeytinyağı ile diğer tenceredekini de fındık yağı ile pişirerek yağ asidi dengesini sağlamış olursunuz

Damak tadı küçük yaşlardan gelişmeye başladığından, çocuklarınıza yedirdiğiniz yemeklerdeki yağların karışım yağ olmasına özen gösterin Bu şekilde beslenmeye alışan bireyler, bir ömür boyunca daha sağlıklı yağlar tüketerek beslenirler Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskleri azaldığı gibi kilo kontrollerini sağlamaları da daha kolay olur




Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.