K Vitamini Ve Yararları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
K Vitamini Ve YararlarıK Vitamini ve Yararları K Vitamini yağda eriyen vitaminlerdendir Kan pıhtılaşmasında önemli rol oynar Lahana, karnıbahar, ıspanak ve diğer yeşil sebzelerde, soya fasülyesi ve tahıllarda bulunur Genellikle vücutta barsak bakterileri tarafından sentez edilir![]() Vücuttaki Fonksiyonları * Kan pıhtılaşmasını sağlar ![]() * Bazı çalışmalar özellikle yaşlılarda kemkleri güçlendirdiğini göstermektedir ![]() * Pıhtılaşmada ve kemik yapımında kalsiyum'a yardımcıdır ![]() Eksiklik Belirtileri Kontrolsuz kanamalara neden olan K vitamini eksikliği malabsorbsiyon hastaları hariç ender görülür Doğumdan sonraki ilk 3-5 gün içerisinde barsak florası henüz tam gelişmemiş olduğundan K vitamini eksikliği vardır![]() Günlük Vitamin K ihtiyacı: Genellikle sebzelerle alınan günlük 60-85 mg herhangi bir eklemeye gerek kalmadan yeterli olmaktadır
|
|
|
|