![]() |
Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan Yemekleri - Dünya MutfağıAmerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı WAFEL MALZEMELER 100 gr ![]() 150 gr ![]() 1/2 çay kasigi kabartma tozu 150 ml ![]() 150 gr ![]() Tuz 3 adet yumurta Sivi yag YAPILIŞ TARİFİ 100 gr ![]() ![]() Unu bir kaba koyup kabartma tozu ile karistirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tost makinesine wafel aparatlarini takip orta isiya ayarlayin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan Yemekleri - Dünya MutfağıAMERİKAN USULÜ ŞİŞ 8 büyük sosis (her biri 4'e bölünmüş) 1 büyük portakal (kabuğu soyulup, kaim dilimlenerek küçük halkaları 2'ye, büyük halkaları 4'e bölünmüş) 8 dilim jambon (rulo biçimi sarılmış) 8 arpacık soğanı (kabukları soyulmuş) 2 büyük yeşil dolmalık biber (çekirdekleri temizlenip, iri parçalara kesilmiş) 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağ (eritilmiş) Önce, ızgaranızı orta sıcaklıkta kızdırınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan Yemekleri - Dünya MutfağıŞEYTAN EKMEĞİ
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız ![]() Çikolata, süt, 1 su bardağı şeker ve 1 yumurta sarısını küçük bir tencereye koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Elenmiş un, karbonat ve tuzu orta boy bir kaseye yeniden eleyip, kaseyi bir kenara bırakınız ![]() 125 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı bir başka kaseye koyup, tahta bir kaşıkla döverek kabartınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Orta boy bir kasede yumurta aklarını, yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla, kar haline gelene kadar çırpınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalıpları fırından alıp, kekleri tel ızgara üstüne çıkarınız ![]() ![]() Kaplamayı yapmak için orta boy bir tencerede kremayı orta ateşte kaynatınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan Yemekleri - Dünya MutfağıNEVADA KEKİ Keki:
Harcı:
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (170°C) getirip, ısıtınız ![]() ![]() ![]() Keki yapmak için, şeker, yumurta ve badem esansını, büyük bir ateşe dayanıklı cam kaseye koyup, kaseyi yarısına kadar sıcak su doldurulmuş bir tencerenin içine yerleştiriniz ![]() Tencereyi orta ateşe oturtup, cam kasedeki karışımı yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla, açık renk ve köpük köpük olup telle beraber kalkana kadar çırpınız ![]() Tencereyi ateşten indirip, kaseyi içinden çıkararak, madeni bir kaşıkla kalan pirinç unu, un ve tuzu katınız ![]() ![]() Keki fırının orta katında 1,5 saat, ortasına batırılan bir şiş temiz çıkana kadar pişiriniz ![]() Keki fırından çıkarıp 30 dakika kabında ılıttıktan sonra, tamamen soğuması için bir tel ızgaraya çıkarınız ![]() Kek soğurken, harcını hazırlayınız ![]() ![]() ![]() Kek tamamen soğuyunca, kubbeli üst kısmını kesip atınız ![]() ![]() En üstteki katı bir servis tabağına koyup, üstüne reçelin yarısını, düz kenarlı bir bıçakla iyice döşeyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Kekin üstüne, desenli kesilmiş pasta kağıdı koyup pudra şekerini serpiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan Yemekleri - Dünya MutfağıOKYANUS KURABİYESİ
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip, ısıtınız ![]() 1 tatlı kaşığı yağla, büyük bir tepsiyi yağlayınız ![]() Un, kabartma tozu ve şekeri büyük bir kaseye eleyip, margarini katarak parmaklarınızla, ekmek içi görünümü alana kadar karıştırınız ![]() Tahta bir kaşıkla, kuru üzüm, limon kabuğu rendesi ve yumurtaları ekleyip, pürtüksüz ve sıkı bir hamur elde ediniz ![]() Ellerinizle, hamurdan 15 top yapınız ![]() ![]() Kurabiyeleri tepsiye yerleştirip, fırında 20 dakika, üstleri nar gibi ve kabarık olana kadar pişiriniz ![]() ![]() Soğumuş kurabiyeleri bir servis tabağına yerleştirip servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan Yemekleri - Dünya MutfağıOKYANUS RULOSU
Balık filetolarına limon suyunu serpip bir kenara bırakınız ![]() Yağı, orta boy bir tavada kızdırınız ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirip, harcı balık filetolarının her birine bölünüz ![]() ![]() Büyük ve yayvan bir tencerede, balık suyu, defne yaprağı ve soğanı orta ateşte kaynatınız ![]() ![]() ![]() Delikli kepçeyle balık rulolarını yavaşça döndürüp 10 dakika daha, çatal balığa kolayca batana kadar pişiriniz ![]() Tencereyi ateşten indirip, delikli kepçeyle balıkları çıkararak ısıtılmış bir servis tabağına aktarınız ![]() ![]() Bir delikli kepçeyle, balıkları pişirdiğiniz sudan defne yaprağı ve soğanları çıkarıp atınız ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirip, sosu, balık rulolarının üstüne dökerek servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan Yemekleri - Dünya MutfağıOKYANUS KALKANI
Kalkan dilimlerinin her yanını tuz ve biberle ovup bir tencereye koyarak, üstlerine balık suyunu ekleyiniz ![]() ![]() ![]() Bu arada sosu yapmak için, yağı orta boy bir tencerede, orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirip sosu bir kenarda sıcak tutunuz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan Yemekleri - Dünya MutfağıAMERİKAN USULÜ OMLET
Yumurta sarısını ve akını ayırın ve açık sarı renk alıncaya kadar 5 dakika mikserle çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan Yemekleri - Dünya MutfağıMARUL YAPRAKLARINDA TURNA BALIĞI
Sosu:
Mayonezi yapmak için yumurta sarısı, tuz, hardal ve biberi orta boy bir kaseye koyup, yumurta teliyle iyice çırpınız ![]() ![]() ![]() ![]() Mayonezin çok koyulaşmaması için, arasıra birkaç damla limon suyu damlatınız ![]() ![]() ![]() Mayonezi buzdolabında en az 30 dakika soğutunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Marul yapraklarını büyük bir servis tabağına döşeyip, turna etlerini tabağın ortasına yerleştiriniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan Yemekleri - Dünya MutfağıPEKMEZLİ TART
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız ![]() ![]() Un ve tuzu büyük bir kaseye eleyiniz ![]() ![]() ![]() Orta boy bir kasede, karbonatı sıcak suda eritip, pekmezi katarak iyice karıştırınız ![]() ![]() Tartı fırının orta katında 15-20 dakika, üstü nar gibi olana kadar pişiriniz ![]() Tartı fırından alıp, tel ızgarada iyice soğuttuktan sonra servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan Yemekleri - Dünya MutfağıAMERİKAN SALATASI MALZEMELER
YAPILIŞ TARİFİ Sebzelerin hepsini haslayiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Sebzeler gözükmeyecek sekilde olsun) Üzerlerini haslanmis yumurta, turp, salatalik tursusu ve haslanmis havuçla süsleyiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan Yemekleri - Dünya MutfağıKENTUCKY USULÜ KIZARMIŞ PİLİÇ
Yumurtalarla maden suyunu karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan Yemekleri - Dünya MutfağıAMERİKAN USULÜ PİRZOLA
Orta boy bir tencerede tereyağın yarısını (2 çorba kaşığı) orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada ızgaranızı iyice kızdırınız ![]() Kızgın ızgarada kuzu pirzolalarının her iki yanlarını 5'er dakika ızgara ediniz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan Yemekleri - Dünya MutfağıERİŞTELİ ROSTO
Eti bir tencereye koyup, et suyu, soğan ve sarımsağı ekleyerek iyice karıştırınız ![]() ![]() ![]() Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°) getirip, ısıtınız ![]() İki büyük çatalla eti marinaddan çıkarıp, iyice kuruladıktan sonra bir kenara bırakınız ![]() ![]() Büyük bir güvece tereyağı ve zeytinyağı koyup, orta ateşte eritiniz ![]() ![]() Ayırdığınız marinadı katarak kaynatıp, tuz ve biberi serpiniz ![]() Güveci ateşten alıp fırına sürerek, eti 2 saat pişiriniz ![]() Domatesi katıp 1 saat daha, rosto iyice yumuşayıncaya kadar kızartınız ![]() ![]() ![]() Madeni bir kaşıkla, güveçt kalan sosun yüzeyinde biriken yağları alıp atınız ![]() ![]() ![]() Güveci harlı ateşe oturtup, kaynatınız ![]() ![]() Güveci ateşten alıp, sosu etin üstüne döktükten sonra, sıcak tuttuğunuz erişteleri tabağın kenarlarına döşeyerek, maydanozu serpip servis ediniz ![]() Not: İtalyan kökenli bir Amerikan yemeği olan erişteli rosto, herhangi bir salata ile baş yemek olarak servis edilebilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amerikan Yemekleri - Dünya MutfağıSAN FRANSİSKO EKMEĞİ Hamuru:
Ekşili mayayı hazırlamak için un şeker ve sütü orta boy bir kapta bir çatalla karıştırarak, pürtüksüz bir hamur elde ediniz ![]() ![]() Un, şeker ve tuzu ısıtılmış büyük bir kaseye eleyiniz ![]() ![]() ![]() Hamuru hafifçe unlanmış tezgaha çıkarıp, 5 dakika (gerekirse tezgahı yeniden unlayarak) yoğurunuz ![]() ![]() Büyük kaseyi yıkayıp kuruladıktan sonra, hafifçe yağlayınız ![]() ![]() ![]() Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (190' C) getirip, ısıtınız ![]() ![]() Hamuru hafifçe unlanmış bir tezgaha çıkarıp, 10 dakika daha yağurunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ekmekleri bir tel ızgarada soğutup, servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|