![]() |
Hırvat Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hırvat Yemekleri - Dünya MutfağıHIRVAT YEMEKLERİ - DÜNYA MUTFAĞI ZAGREB USULÜ TAVUK GÜVECİ (HIRVATİSTAN)
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180=C) getirip, ısıtınız ![]() Tavuk parçalarını bir tezgahta tuz, biber ve hindistanceviziyle iyice ovup, bir kenara bırakınız ![]() Büyük bir güveçte tereyağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Güveci fırından alıp, delikli kepçeyle tavuk parçalarını ve armutları ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız ![]() Güveci ağır ateşe oturtup, kremayı içindeki sosa katınız ![]() ![]() Güveci ateşten alıp, sosu servis tabağındaki tavuk ve armutların üstüne dökerek, servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|