Armut Ve Pancarlı Salata |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Armut Ve Pancarlı SalataGEREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik) Süre: 30 dak 1 Porsiyon 100 Kalori 175 gr haşlanmış pancarsoyulmuş ve 1 cm küp şeklinde kesilmiş 2 orta boy armut 1/2 baş rezene ayıklanıp ve doğranmış 1 demet suteresi sapları ayrılmış SOS: 1/2 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu 1 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 çay kaşığı bal 1/2 çay kaşığı sirke tuz ve karabiber ![]() YAPILIŞI İlk önce sosu hazırlayın: Büyük bir kasede limon kabuğu ve suyunu yoğurt ![]() ayçiçek yağı bal ve sirkeyle karıştırın Tuz ve biberi ekleyip yeniden iyice karıştırın![]() Armutları soyup içlerini temizleyip ikiye bölün Küp şeklinde kesip sosa ekleyin Pancarları ve rezeneyi de ekleyip katıp karıştırın ![]() Şeffaf filmle salatanın üstünü kapatıp servis yapana dek buzdolabında saklayın Servis yapacağınız zaman suteresini ayıklayıp salataya ekleyin Bir salata kabına aktarıp servis yapın ![]() SERViS ÖNERiLERi: Herhangi soğuk etle çok iyi giden bu salatayı karışık ordövrün bir parçası olarak sunabilirsiniz ![]() ALTERNATiF: Armut yerine elma kullanabilirsiniz Yoğurt yerine krema rezene yerine de kereviz kullanabilirisiniz Suteresi yerine ise roka veya ıtırlı herhangi bir yeşillik mükemmel sonuç verir DiKKAT: Armutlar soğuluyunca hemen renk değişitirir Bu yüzden ilk önce sosu yapın![]() Daha sonra armutları soyup hemen sosa ekleyin ![]() AŞÇININ ÖNERiSi: Pancarı pişirdikten sonra daha kolay soyulması için soğuk suya tutun |
|
|
|