![]() |
Armut Ve Pancarlı Salata |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Armut Ve Pancarlı SalataGEREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik) Süre: 30 dak 1 Porsiyon 100 Kalori 175 gr haşlanmış pancarsoyulmuş ve 1 cm küp şeklinde kesilmiş 2 orta boy armut 1/2 baş rezene ayıklanıp ve doğranmış 1 demet suteresi sapları ayrılmış SOS: 1/2 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu 1 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 çay kaşığı bal 1/2 çay kaşığı sirke tuz ve karabiber ![]() YAPILIŞI İlk önce sosu hazırlayın: Büyük bir kasede limon kabuğu ve suyunu yoğurt ![]() ayçiçek yağı bal ve sirkeyle karıştırın ![]() ![]() Armutları soyup içlerini temizleyip ikiye bölün ![]() ![]() Pancarları ve rezeneyi de ekleyip katıp karıştırın ![]() Şeffaf filmle salatanın üstünü kapatıp servis yapana dek buzdolabında saklayın ![]() Servis yapacağınız zaman suteresini ayıklayıp salataya ekleyin ![]() aktarıp servis yapın ![]() SERViS ÖNERiLERi: Herhangi soğuk etle çok iyi giden bu salatayı karışık ordövrün bir parçası olarak sunabilirsiniz ![]() ALTERNATiF: Armut yerine elma kullanabilirsiniz ![]() kullanabilirisiniz ![]() sonuç verir DiKKAT: Armutlar soğuluyunca hemen renk değişitirir ![]() ![]() Daha sonra armutları soyup hemen sosa ekleyin ![]() AŞÇININ ÖNERiSi: Pancarı pişirdikten sonra daha kolay soyulması için soğuk suya tutun |
![]() |
![]() |
|