![]() |
Belçika Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Belçika Yemekleri - Dünya MutfağıBELÇİKA YEMEKLERİ - DÜNYA MUTFAĞI BELÇİKA GÜVECİ
Öncelikle kibrit kutusu büyüklüğündeki gulaşlar unlanır, unları silkilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Belçika Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Belçika Yemekleri - Dünya MutfağıFLAMAN USULÜ HAVUÇ (BELÇİKA)
Orta boy bir tencereye yarıya kadar su koyunuz ![]() ![]() ![]() Başka bir tencerede, tereyağı hafif ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Tuzu, biberi, limon suyunu, maydanozu ve havuçları ekleyip iyice karıştırınız ![]() Tencereyi ateşten alıp havuçları servis tabağına koyarak servis ediniz ![]() Not: Flaman usulü havuç kış sofralarınızı süsleyecek değişik bir Belçika yemeğidir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Belçika Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Belçika Yemekleri - Dünya MutfağıBELÇİKA YAHNİSİ
Un, tuz ve karabiberi küçük, derin bir kaseye eleyiniz ![]() ![]() Bir tencerede yağı orta ateşte ısıtınız ![]() ![]() ![]() Tencerede et kalmayınca soğanları ve sarımsağı koyarak 8-10 dakika, soğanlar yumuşak ve pembe bir hal almcaya kadar (soğanların renginin kahverengiye dönüşmemesine dikkat ediniz) kızartınız ![]() ![]() ![]() Tencerenin kapağını kapayarak ateşi kısınız; etleri 1,5 saat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Belçika'nın klasik yemeklerinden olan bu yahni, tereyağlı şehriye ile servis edilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Belçika Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Belçika Yemekleri - Dünya MutfağıBELÇİKA USULÜ LAHANA
Lahanın kökleri uçlarından kesilerek ayıklanır ve bol suda yıkanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Belçika Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Belçika Yemekleri - Dünya MutfağıBELÇİKA ÇORBASI
Jambon kıyılmış tavuk ciğeriyle karıştırılarak güvece konur ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tarafta hazırlanmış, kıyılmış lahana, üzeri kazındıktan sonra rendelenen havuç, kıyma gibi son derece ince doğranmış kereviz ve tavla zarı büyüklüğünde parçalara bölünmüş olan patates de ilâve edilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yarım saat kadar daha pişirmeye devam olunur ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Belçika Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Belçika Yemekleri - Dünya MutfağıPEYNİRLİ KREMALI AYÇÖREĞİ (BELÇİKA)
Bir kabın içine ılık sütü, şekeri ve ezilmiş mayayı ilave ederek mayanın kabarmasını sağlayalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Belçika Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Belçika Yemekleri - Dünya MutfağıNUGAT GLACE (BELÇİKA)
Yumurta aklarını şekerle birlikte köpürene dek çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Belçika Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Belçika Yemekleri - Dünya MutfağıNİSUAZ SEBZELİ KUZU (BELÇİKA)
Et suyu için:
Kuzudan çıkan kemikleri fırınlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Belçika Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Belçika Yemekleri - Dünya MutfağıÇITIR SEBZELİ LEVREK (BELÇİKA)
Levreği 4 eşit parçaya bölün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sos için: Soğanı elma sirkesinin içinde 5-10 dakika kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Belçika Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Belçika Yemekleri - Dünya MutfağıTAZE OT SOSUNDA LEVREK (BELÇİKA)
Fesleğen, maydanoz, dereotu ve rokayı ayıklayıp, yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Belçika Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Belçika Yemekleri - Dünya MutfağıBRÜKSEL MUHALLEBİSİ (BELÇİKA) Muhallebisi için:
Çikolata sosu için:
Muhallebiyi yapmak için 2 fincan un,3 fincan toz şeker,1 paket vanilya bir tencerede karıştırılır, üzerine 5 bardak sütü ilave edip orta ateşte pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|