Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
iftar, menüsü, sizlerle

İftar Menüsü Sizlerle 13

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İftar Menüsü Sizlerle 13



Mantı Çorbası

MALZEMELER:

300-350 gr mantı
1 kase yoğurt
3 yemek kaşığı tereyağ
Tuz, kırmızıbiber, nane

YAPILIŞI:

Tencereye suyumuzu koyup kaynatıyoruz Mantıları kaynayan bol suyun içinde haşlıyoruz
Mantılar pişince yoğurt ve yumurtayı iyice çırpıp ılıştırarak (kepçe ile aldığınız suyla) çorbaya katın ve devamlı karıştırın ki yoğurt kesilmesin
Üzerine kırmızı biber ve nane ile yaktığımız tereyağını döküyoruz ve bir kaç kez karıştırıyoruz

Soslu Patlıcanlı Patatesli Köfte

MALZEMELER:

Köfte İçin

500 gr kıyma
½ bayat ekmek içi
3 adet orta boy soğan
1 yumurta
3 diş sarımsak
1 er tatlı kaşığı karabiber, kimyon

Sos için;

5 büyük domates
5 diş sarımsak
½ demet maydanoz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
4 adet patates
4 adat patlıcan
Kızartmak için sıvıyağ
Çöp şiş

YAPILIŞI:

Patlıcanlar alacalı şekilde soyulup 1 cm kalınlığında halka halka doğranır Tuzlu suyun içine konarak acı suyunun çıkması sağlanır
Köftelik malzemelerin hepsi yoğrulur ve yuvarlanarak şekil verilir
Patatesler soyulup 1 cm kalınlığında halka halka doğranır
Patlıcanlar, patatesler köfteler kızartılır
İsteğe göre şişe dizilir
Sos için, domates, sarımsak rendelenir İçine ince ince doğranmış maydanozlar ve diğer malzemelerde eklenerek karıştırılıp şişlerin üzerine bir kaşık yardımıyla dökülür
150 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirilir

Zeytinyağlı Kırmızı Biber Dolması

MALZEMELER:

2 büyük boy soğan
2 büyük boy domates iç için
3 adet yeşil sivri biber
2 su bardağı pirinç
1 kg kırmızı biber
4 diş sarımsak
½ demet maydanoz
1 tatlı kaşığı isot
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı salça (1 kaşık suyuna konulacak)
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1,5 çay bardağı sıvıyağ ( 1/2 üzeri için)
½ çay bardağı limon
Tuz
3 küçük domates biberlere kapak yapmak için

YAPILIŞI:

Domates, soğan sarımsak, sivri biber, maydanoz rondo da doğranır
Tüm iç malzemeleri karıştırılır
İçi temizlenip yıkanmış biberlerin malzeme doldurulup küçük domateslerin yardımıyla ağızları kapatılır
Tencere tek sıra halinde dizilmiş biberleri üzerine önceden ½ çay bardağı sıvıyağ gezdirilir
1 kaşık salçamızı bir kasede suyla eriterek biberlerin üzerine dökülür
Biberlerin üzerine çıkacak kadar su eklenir
Önce yüksek ateşte kaynayana kadar tenceremiz durdurulup, kısık ateşte yavaş yavaş pişmesi için bekletilir

Ezme Salata

MALZEMELER:

1 büyük boy soğan
5 büyük boy domates
3 adet yeşil sivri biber
2 diş sarımsak
½ demet maydanoz
1 tatlı kaşığı isot
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı sumak
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı acı biber salçası
½ çay bardağı sıvıyağ
½ limon
tuz

YAPILIŞI:

Soğanlar yemeklik doğranır ve rondo da 5 saniye kadar çekilir Çok ezilmemesine dikkat edilmelidir Sonra sıkarak karıştırma kabına alınır
Sarımsaklar rendelenir ve soğanların üzerine konulur
Yeşil biberleri ve maydanozları da rondo da çok ufak şekle gelecek şekilde doğranır ve soğanların üzerine eklenir
Domatesleri minik minik doğrayarak karşımın üzerine eklenir Ronda da denedim ama çok ezildiler ve sulandılar bu nedenle elde çok ufak doğramak daha güzel oluyor
Üzerine baharatlarımızı, nar ekşisini, biber salçamızı, sıvıyağımızı, limonumu ve tuzumuzu ekleyerek karıştırıyoruz Çok güzel bir salata oluyor kebapçılarda yediğimizle birebire bir tat elde ediliyor

Lokma Tatlısı

MALZEMELER:

Hamuru İçin

3 su bardağı un
2 su bardağı su
½ paket yaş maya
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz

Şerbeti için;

2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1-2 damlalimon Kızartmak için sıvıyağ,

YAPILIŞI:

Şerbet hazırlanarak soğumaya bırakılır Unun için şeker ve su kaynatılır Göz göz olunca limon sıkılır 3-4 dakika kadar daha kaynatılıp soğumaya bırakılır
Hamur malzemeleri yoğrulur 1 saat bekletilir Cıvık bir hamur olacaktır
Hamur avuç içine alınarak sıkılır Bir çay tabağına kaşığı batırmak için sıvıyağ konur Avuç içinden çıkan hamur sıvıyağ batırılmış kaşık ile alınır
Kızgın yağa atılarak pişirilir
Kızaran lokmalar soğuk şerbete atılır 2 dakika kadar bekletilip servis tabağına alınır
Şerbeti az geldiyse bir kaseye şerbet konularak isteğe göre buna batırılarak yenebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.