![]() |
İftar Menüsü Sizlerle 13 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İftar Menüsü Sizlerle 13Mantı Çorbası MALZEMELER: 300-350 gr ![]() 1 kase yoğurt 3 yemek kaşığı tereyağ Tuz, kırmızıbiber, nane YAPILIŞI: Tencereye suyumuzu koyup kaynatıyoruz ![]() ![]() Mantılar pişince yoğurt ve yumurtayı iyice çırpıp ılıştırarak (kepçe ile aldığınız suyla) çorbaya katın ve devamlı karıştırın ki yoğurt kesilmesin ![]() Üzerine kırmızı biber ve nane ile yaktığımız tereyağını döküyoruz ve bir kaç kez karıştırıyoruz ![]() Soslu Patlıcanlı Patatesli Köfte MALZEMELER: Köfte İçin 500 gr kıyma ½ bayat ekmek içi 3 adet orta boy soğan 1 yumurta 3 diş sarımsak 1 er tatlı kaşığı karabiber, kimyon Sos için; 5 büyük domates 5 diş sarımsak ½ demet maydanoz 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 tatlı kaşığı karabiber Tuz 4 adet patates 4 adat patlıcan Kızartmak için sıvıyağ Çöp şiş YAPILIŞI: Patlıcanlar alacalı şekilde soyulup 1 cm kalınlığında halka halka doğranır ![]() ![]() Köftelik malzemelerin hepsi yoğrulur ve yuvarlanarak şekil verilir ![]() Patatesler soyulup 1 cm kalınlığında halka halka doğranır ![]() Patlıcanlar, patatesler köfteler kızartılır ![]() İsteğe göre şişe dizilir ![]() Sos için, domates, sarımsak rendelenir ![]() 150 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirilir ![]() Zeytinyağlı Kırmızı Biber Dolması MALZEMELER: 2 büyük boy soğan 2 büyük boy domates iç için 3 adet yeşil sivri biber 2 su bardağı pirinç 1 kg kırmızı biber 4 diş sarımsak ½ demet maydanoz 1 tatlı kaşığı isot 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 tatlı kaşığı sumak 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 yemek kaşığı nar ekşisi 2 yemek kaşığı salça (1 kaşık suyuna konulacak) 1 yemek kaşığı acı biber salçası 1,5 çay bardağı sıvıyağ ( 1/2 üzeri için) ½ çay bardağı limon Tuz 3 küçük domates biberlere kapak yapmak için YAPILIŞI: Domates, soğan sarımsak, sivri biber, maydanoz rondo da doğranır ![]() Tüm iç malzemeleri karıştırılır ![]() İçi temizlenip yıkanmış biberlerin malzeme doldurulup küçük domateslerin yardımıyla ağızları kapatılır ![]() Tencere tek sıra halinde dizilmiş biberleri üzerine önceden ½ çay bardağı sıvıyağ gezdirilir ![]() 1 kaşık salçamızı bir kasede suyla eriterek biberlerin üzerine dökülür ![]() Biberlerin üzerine çıkacak kadar su eklenir ![]() Önce yüksek ateşte kaynayana kadar tenceremiz durdurulup, kısık ateşte yavaş yavaş pişmesi için bekletilir ![]() Ezme Salata MALZEMELER: 1 büyük boy soğan 5 büyük boy domates 3 adet yeşil sivri biber 2 diş sarımsak ½ demet maydanoz 1 tatlı kaşığı isot 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 tatlı kaşığı sumak 1 yemek kaşığı nar ekşisi 1 yemek kaşığı acı biber salçası ½ çay bardağı sıvıyağ ½ limon tuz YAPILIŞI: Soğanlar yemeklik doğranır ve rondo da 5 saniye kadar çekilir ![]() ![]() ![]() Sarımsaklar rendelenir ve soğanların üzerine konulur ![]() Yeşil biberleri ve maydanozları da rondo da çok ufak şekle gelecek şekilde doğranır ![]() ![]() Domatesleri minik minik doğrayarak karşımın üzerine eklenir ![]() ![]() Üzerine baharatlarımızı, nar ekşisini, biber salçamızı, sıvıyağımızı, limonumu ve tuzumuzu ekleyerek karıştırıyoruz ![]() ![]() Lokma Tatlısı MALZEMELER: Hamuru İçin 3 su bardağı un 2 su bardağı su ½ paket yaş maya 1 çay kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz Şerbeti için; 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su 1-2 damlalimon Kızartmak için sıvıyağ, YAPILIŞI: Şerbet hazırlanarak soğumaya bırakılır ![]() ![]() ![]() ![]() Hamur malzemeleri yoğrulur ![]() ![]() ![]() Hamur avuç içine alınarak sıkılır ![]() ![]() ![]() Kızgın yağa atılarak pişirilir ![]() Kızaran lokmalar soğuk şerbete atılır ![]() ![]() Şerbeti az geldiyse bir kaseye şerbet konularak isteğe göre buna batırılarak yenebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|