![]() |
Düsbere Tarifi Azerbaycan Mantisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düsbere Tarifi Azerbaycan Mantisi![]() Malzemeler Hamur için: 2 su bardağı un ½ çay kaşığı tuz 1 yumurta 2/3 su bardağı ılık su İçi için: 250 gr kıyma 1 adet kiçik baş soğan ½ çay kaşığı tuz ¼ çay kaşığı karabiber Suyu için: 3 yemek kaşığı sıvı yağ və ya tere yağı 1 adet kiçik baş soğan 1 yemek kaşığı salça (zevke göre) ½ tatlı kaşığı tuz 8 bardak su Üstüne serpiştirmek için: kuru nane Tarif Un, tuz, yumurta və suyu karıştırp yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ![]() ![]() İçi hazırlamak için, kıymayı, soğanı, tuz və karabiberi koyup, güzelce yoğurun ![]() 1 mm kalınlığında yufkalar açın ![]() Açdığınız yufkaları mantı hamuru şeklinde küçük küçük kesin ![]() Kestiğiniz yufkaların içine hazırlanan içten koyup uçlarını resimdeki gibi birleşdirin ![]() Düşberenin suyunun hazırlanışı ![]() Bunun için kızgın yağda soğanları kavurun ![]() İsteğe göre salçayı ilave edin və karıştıra karıştıra yarım dakika pişirin ![]() Tuz ilave edip karıştırın ![]() Sonra su ilave edip, kaynatın ![]() Ateşin altını bir az azaltın ![]() Düşbereleri tencereye boşaltıb tahminen 7-10 dakika pişirin ![]() Pişen düşbereler suyun üzerine çıkacak ![]() Kaselere koyup, üstüne kuru nanə serperek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|