Büryan (8 Kişilik) (Rumeli Yemeği) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Büryan (8 Kişilik) (Rumeli Yemeği)MALZEMELER 1,5 kg koyun eti3 su bardağı pirinç 1 adet orta boy soğan 2 adet büyük boy domates 5,5 su bardağı et suyu 1/2 su bardağı sıvı yağ Tuz HAZIRLANIŞI İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlayın ![]() Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın Sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun Kabukları soyulup, küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin![]() Soğana, yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin Sürekli karıştırarak kavurun![]() Pirinci, orta büyüklükte ısıya dayanıklı bir cam tepsiye yayın Üzerine haşlanmış eti yerleştirin Sıcak et suyunu ve tuzu ilave edin![]() Etli pilavı önceden 200 derece ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişirin Sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|