Lamington ( Lokum Kek ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lamington ( Lokum Kek )Kekin iç yapısı süngerimsi Yumuşacık oluyor Ayrıca da çok bereketli![]() ![]() MALZEMELER: 4 adet yumurta ( sarı ve beyazlarını ayıralım) 1,5 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 1 adet limon kabuğu rendesi ( ben 5-6 damla limon aroması kullandım) 2,5 su bardağı un SOS İÇİN: 3 Su bardağı süt 4 yemek kaşığı kakao yarım su bardağı pudra şekeri 50 Gr Tereyağ ÜZERİ İÇİN: 2 su bardağı hindistan cevizi YAPILIŞI: 1) Tüm sos malzemelerini küçük ve derin bir tencerede karıştırın Bir taşım kaynatıp kenara soğumaya bırakın![]() 2) Kek için yumurtaların sarı ve beyazlarını ayırın Aklarını kar haline getirin![]() 3) Yumurta sarısını şeker ile birlikte krema kıvamına gelene kadar çırpın Sıvıyağ, süt, limon kabuğu ya da aromasını ekleyip çırpın![]() 4) Kakao, un, k tozunu ekleyin 1,2 dakika çırpın![]() 5) Kar haline gelen yumurta aklarını kısım kısım ekleyip tahta bir kaşık yada spatula ile akları söndürmeden karıştırın ![]() 6) Yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcam ya da tepsiye dökün 175 derecede 30-35 dakika pişirin![]() 7) Kek iyice soğuduğunda 3 cm kareler kesin ![]() 8) Bir çatal yardımı ile kek dilimlerini teker teker sos'a batırıp çıkartın Ardından hindistan cevizine bulayın![]() 9) Bir kaç saat dinlendirip servis edin ![]() AFİYET OLSUN |
|
|
|