Güney Afrika Yemekleri - Dünya Mutfağı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güney Afrika Yemekleri - Dünya MutfağıGüney Afrika Yemekleri - Dünya Mutfağı KOYUN GÜVECİ (GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ)
Büyük bir güveçte yağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca soğanları ekleyip arasıra karıştırarak 5-7 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar kızartınız Eti ekleyip sürekli karıştırarak 5 dakika, pembeleşinceye kadar kızartınız Domates, sivri biber, şeker, tuz ve karabiberi güvece ekleyip karışımı sürekli karıştırarak kaynatınız Kaynamaya başlayınca ateşin altını kısıp güvecin ağzını örterek 1 saat, etlere bıçağın ucu kolaylıkla batana kadar pişiriniz Güveci ateşten alıp servis ediniz Not: Bu çok lezzetli Güney Afrika yemeği, kuzu etinden de hazırlanabilir Kuzu kullanılırsa son pişirme süresini 30 dakika kısaltmak gerekir
|
|
Güney Afrika Yemekleri - Dünya Mutfağı |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güney Afrika Yemekleri - Dünya MutfağıDUMPLİNG WİTH CREAM (GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ) / Krem ve Tarçınlı Buharda Toplar
Derin bir tencerenin yarısına kadar su doldurun, içine 40 gr tereyağı atın ve kaynamaya bırakın Derin bir kaba unu koyun, üzerine kabartma tozunu, 1 çorba kaşığı toz şekeri ve tuzu ekleyin, bir karıştırıp sıvıyağı koyun Yumurtaları bütün olarak üstüne kırın ve birlikte bir tel çırpıcı ile çırpın Suyunu ilave edin ve yine karıştırın Hafif koyu, akıcı bir hamur elde edeceksiniz Bu hamuru bir çorba kaşığı ile tepeleme olarak alın ve kaynayan yağlı suya kaşık kaşık atın Tencerenin kapağını kapatarak Dumpling'ler kocaman toplar haline gelinceye kadar pişmeye bırakın Bu arada, tatlının servis kabını hazırlayın Bunun için derin bir servis kabının dibine, şekerin yarısını koyun, kaşıkla yayın Üzerine bol tarçın serpin Kalan tereyağını ceviz büyüklüğünde parçalar halinde bu tarçınlı şekerin üzerine top top koyun ve yine bol miktarda tarçın serpin Bu arada Dumpling'leriniz kocaman toplar haline gelerek pişmiştir Tencerenin kapağını açın, bu biraz şekli bozuk toplan sıcak sıcak bozmadan kevgirle suyunu süzerek çıkarın ve servis kabındaki tereyağı, şeker ve tarçın karışımının üzerine koyun Sıcak topların üzerine yine bol miktarda önce tarçın, sonra toz şeker serpin Üzerine bol krem dökün, kremin üzerine yine tarçın serperek sıcak olarak servis yapın Not: Toz şekeri ve tarçını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz
|
|
Güney Afrika Yemekleri - Dünya Mutfağı |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güney Afrika Yemekleri - Dünya MutfağıVİNEGAR PUDDİNG (GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ) / Sirkeli Puding
şurup için:
Suyu şeker ve sirke ile 5 dakika kaynatıp soğumaya bırakın Tereyağını eritin Kahverengi şekeri tereyağı ile krem haline gelinceye kadar çırpın İçine yumurtaları, çırpmaya devam ederek ilave edin Unu, kabartma tozunu, zencefili, küçük hindistan cevizi rendesini ve tuzu yumurta karışımına ilave ederek, iyice karıştırın Kayısı reçelini veya marmeladını ilave edin Karıştırıp içine önceden hazırlayarak soğumaya bıraktığınız şurubu ekleyin İyice karıştırıp bir kek kabına koyarak, önceden 180 derecede kızdırdığınız fırında 40 dakika pişirin Sıcak olarak yanında çırpılmış krem ile servis yapın![]() |
|
Güney Afrika Yemekleri - Dünya Mutfağı |
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güney Afrika Yemekleri - Dünya MutfağıMİLK TART (GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ) / Sütlü Tart tart hamuru için:
üstü için:
Bisküvileri ince ince ufalayın veya dövün, tereyağını eritin ve bisküvilere katarak karıştırın Tart kabının dibini bir parça yağlayın ve içine bisküvi karışımını koyun Elinizle hamurun üzerine bastırarak kabın dibine yayın ve soğumaya bırakın 3/4 litre sütü kaynatın Şekerle yumurtaları, şeker eriyinceye kadar çırpın Şeker eriyip karışım köpüklenince karıştıra karıştıra kaynamış süte ilave edin Bir parça soğuk sütle erimiş tereyağını, tuzu, nişastayı ve unu karıştırın Soğuk süt ve un karışımını daha önce hazırladığınız süt ve yumurta karışımına, karıştırarak boşaltın Badem esansını içine katın, iyice karıştırdıktan sonra 5 dakika kadar hafif ateşte karıştırmaya devam ederek pişirin Tarçını ilave edin, tekrar karıştırarak kremanız koyulaşıncaya kadar hafif ateşte pişirin Pişen kremayı hazırlamış olduğunuz bisküvi hamurunun üzerine dökün Serin bir yerde en az 2 saat soğumaya bırakın Tartınızı buzdolabına koymayın, dışarıda bekletin Hazır olunca kabında servis yapın
|
|
Güney Afrika Yemekleri - Dünya Mutfağı |
|
|
#5 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güney Afrika Yemekleri - Dünya MutfağıSNOEK FİSH (GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ) / Kayısı Marmeladı Barakuda
Snoek balığının orta kılçığını balığı parçalamadan çıkarın veya balıkçınıza çıkarttırın Fırın tepsinizi sıvıyağ ile yağlayın Balığı tepsiye koyup üzerine limon suyunu gezdirin ve bir kenara bırakın Balığın sosunu hazırlamak için tencereye yarım su bardağı su koyup, tereyağını ve kayısı marmeladını ilave edin, sarımsağı dövüp üstüne atın birlikte hafif ateşte erimeye bırakın Karışımınız eriyince, balığı tuzlayın, karabiberini serpin Daha sonra eriyen tereyağı ve kayısı marmeladını homojen bir hale gelmesi için çırpın ve balığın üzerine kaşıkla sıcak olarak gezdirin Balığın üstünü tamamen bu sosla örterek, önceden kızdırdığınız ortadan sıcak fırına atın ve 30 dakika kadar pişmesini takip ederek pişirin Balığınız pişince fırından çıkarın Sıcak olarak yanında tereyağlı sade pilavla servis yapın Kayısı marmeladı ile hazırladığınız sos balığa nefis bir tat ve koku verir
|
|
|
|